USA: Eksperter hacker elnet på nulkommafem

Ved hjælp af social engineering og hullede browsere lykkedes det et hold hackere at hacke sig helt ud til el-produktionen og el-distributionen i et amerikansk el-selskab.

Det er simpelt at hacke et el-selskab på en måde, som kan nedlægge et el-net, siger sikkerhedsekspert ifølge networkworld.com

Sikkerhedseksperten Ira Winkler har sammen med sit hold skaffet sig adgang til et el-selskab via social engineering og hullede browsere. På mindre end en dag, havde de overtaget kontrollen med flere desktop pc'ere.

Winkler og hans hold var blevet hyret af el-selskabet selv til at teste sikkerheden. Sikkerhedseksperten vil ikke oplyse overfor networkworld.com, hvilket selskab der er tale om, eller hvornår det simulerede angreb fandt sted.

'Hackergruppen' nåede aldrig særlig langt med deres foretagende, fordi el-selskabet bad dem stoppe, da angrebet simpelthen gik over al forventning.

»Vi blev nødt til at stoppe inden for et par timer, fordi det gik for godt. Vi mere end beviste, at de var royalt på røven,« siger Winkler ifølge networkworld.com

Selvom angrebet kun blev foretaget mod et enkelt selskab, så mener Winkler ikke, der er tale om nogen enlig svale. Han peger på, at samme angrebs-teknik burde virke på andre el-selskaber på grund af den måde, el-industrien har udviklet sig på.

Det vil sige, at mens industriens kritiske systemer engang var hermetisk lukkede, så er de nu blevet koblet sammen med intranet og internet. Det betyder, at desktop-pc'ere både har adgang til de 'lukkede netværk', forretningsservere og internettet.

»Disse netværk er ikke længere lukkede. De har stået åbne i mere end et årti,« siger Winkler ifølge networkworld.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere