USA efter Huawei-kritik: Vi udvikler vores egen 5G-teknologi

Illustration: GD Arts, BigStock
Den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, talte for nylig ved en sikkerhedskonference i München. Her afslørede han, at USA i samarbejde med flere teknologivirksomheder, er i gang med at udvikle et 5G-netværk, der skal gøre amerikanerne uafhængige af kinesiske leverandører.

Det amerikanske forsvarsministerium, U.S. Secretary of Defence, samarbejder med teknologivirksomheder i USA og ’allierede nationer’ om at udvikle alternativer til kinesisk 5G-udstyr.

Læs også: Amerikansk regering bandlyser brugen af Huawei-produkter blandt myndigheder

Det skriver Reuters.

Den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, talte for nylig ved Munich Security Conference, og her sagde han, at man allerede er i gang med teste teknologier, der skal sikre, at USA kan få egne systemer.

Det skal sikre, at man bliver uafhængig af kinesiske virksomheder, udtalte han.

Amerikansk pres på Huawei

USA har for nyligt sendt efterretninger til den tyske regering, hvori det fremgår, at Huawei har mulighed for at få adgang til de netværk, virksomheden har stillet op.

Læs også: USA: Huawei har haft adgang til mobilnetværk i 10 år

Også i Storbritannien har amerikanerne opfordret til, at man ikke bruger den kinesiske leverandør.

Læs også: USA lægger pres på Storbritannien: Fravælg Huawei

I dansk kontekst har teleselskabet 3 for nylig meldt ud, at man ikke vil bruge Huawei, men vil vælge en anden udbyder til det kommende 5G-netværk.

Læs også: Amerikansk ambassadør: Uvenligt af Færøerne at købe kinesisk telenet fra Huawei

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Cederberg

Derfor kan man kun købe den slags fra producenter man stoler på. I praksis betyder det at man enten går med kinerserne eller med vesten. Der er pt. ingen andre man kan vælge fra og det bliver der sandsynligvis heller ikke de næste 20 år.

Når man har valgt side, så må man leve med at producenterne ikke altid lever op til den tillid og de ønsker man har til dem. Men hvis man har valgt side sådan at man har sammenfaldende interesser, så er tilliden nok ikke helt malplaceret.

Man kan så diskutere om "vesten" stadigvæk eksisterer og hvorvidt vi har sammenfaldende interesser. Såfremt "America First" fortsætter hvor USA ikke længere har allierede men blot interesser (i stigende grad kun kortsigtede interesser), så må Europa finde sine egne veje. 5G er der vist styr på, men generelt er Europa ilde stedt når det handler om teknologi.

 • 9
 • 1
#3 Kenneth Schack Banner

Jeg kunne godt undre mig, der er meget vedr. den skadelige stråling fra 5G, vil man mon gøre det vestlige udstyr mindre skadeligt eller kaster man bare penge ud efter noget der umiddelbart gør skade på den vestlige befolkning? Føler der er nogen, som vil fjerne fokus fra strålingsproblemet...

 • 2
 • 18
#7 Anders Tryka

US Gov: Don't implement Chinese tech, they will abuse it! Wait a little, while we come up with an alternative that THE CHINESE won't be able to use against you.

US Biz: OK!

EU: So, what are our good friends in the NSA and the CIA up to these days, when they are done singing 'America First!' ?

US Gov: We'll trade-war you to oblivion, EU!

EU: ...

Det er lige så fundamentalt sørgeligt, som det er morsomt.

hashtag echelon hashtag orwell hashtag sarkasme

 • 1
 • 4
#8 Michael Johansen

Som jeg har forstået det, er der bekymring fra bl.a. læger over den del af 5G der kører >= 24GHz fordi der ikke er nok viden om hvordan disse frekvenser vil påvirke mennesker, specielt når der kommer en del master. Hvis det er rigtigt vil det nok være en god idé ikke at lave beta-testing på befolkningen.

 • 0
 • 7
Log ind eller Opret konto for at kommentere