USA efter Huawei-kritik: Vi udvikler vores egen 5G-teknologi

17. februar 2020 kl. 11:1510
USA efter Huawei-kritik: Vi udvikler vores egen 5G-teknologi
Illustration: GD Arts, BigStock.
Den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, talte for nylig ved en sikkerhedskonference i München. Her afslørede han, at USA i samarbejde med flere teknologivirksomheder, er i gang med at udvikle et 5G-netværk, der skal gøre amerikanerne uafhængige af kinesiske leverandører.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det amerikanske forsvarsministerium, U.S. Secretary of Defence, samarbejder med teknologivirksomheder i USA og ’allierede nationer’ om at udvikle alternativer til kinesisk 5G-udstyr.

Det skriver Reuters.

Den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, talte for nylig ved Munich Security Conference, og her sagde han, at man allerede er i gang med teste teknologier, der skal sikre, at USA kan få egne systemer.

Det skal sikre, at man bliver uafhængig af kinesiske virksomheder, udtalte han.

Amerikansk pres på Huawei

USA har for nyligt sendt efterretninger til den tyske regering, hvori det fremgår, at Huawei har mulighed for at få adgang til de netværk, virksomheden har stillet op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også i Storbritannien har amerikanerne opfordret til, at man ikke bruger den kinesiske leverandør.

I dansk kontekst har teleselskabet 3 for nylig meldt ud, at man ikke vil bruge Huawei, men vil vælge en anden udbyder til det kommende 5G-netværk.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
18. februar 2020 kl. 17:09

Og i mellemtiden er det åbenbart en nyhed, at USA lystigt har givet Danmark bevidst usikker teknik, så USA kunne lytte med på tophemmelig kommunikation mellem danske ambassader og ministerier. Hvilket en professor ved Forsvarsakademiet, den rare mand Peter Viggo Jakobsen, affejende må omtale som et nødvendigt onde...

9
18. februar 2020 kl. 12:27

Så vidt jeg husker har Huawei sikret sig ret mange patenter på 5G udstyr og software, så mon ikke der bliver noget at snakke om der?

8
18. februar 2020 kl. 11:10

Som jeg har forstået det, er der bekymring fra bl.a. læger over den del af 5G der kører >= 24GHz fordi der ikke er nok viden om hvordan disse frekvenser vil påvirke mennesker, specielt når der kommer en del master. Hvis det er rigtigt vil det nok være en god idé ikke at lave beta-testing på befolkningen.

7
18. februar 2020 kl. 09:37

US Gov: Don't implement Chinese tech, they will abuse it! Wait a little, while we come up with an alternative that THE CHINESE won't be able to use against you.

US Biz: OK!

EU: So, what are our good friends in the NSA and the CIA up to these days, when they are done singing 'America First!' ?

US Gov: We'll trade-war you to oblivion, EU!

EU: ...

Det er lige så fundamentalt sørgeligt, som det er morsomt.

hashtag echelon hashtag orwell hashtag sarkasme

6
18. februar 2020 kl. 09:33

Så er der NSA bagdøre isf de kinesiske :-)

3
17. februar 2020 kl. 20:51

Jeg kunne godt undre mig, der er meget vedr. den skadelige stråling fra 5G, vil man mon gøre det vestlige udstyr mindre skadeligt eller kaster man bare penge ud efter noget der umiddelbart gør skade på den vestlige befolkning? Føler der er nogen, som vil fjerne fokus fra strålingsproblemet...

1
17. februar 2020 kl. 13:24

Derfor kan man kun købe den slags fra producenter man stoler på. I praksis betyder det at man enten går med kinerserne eller med vesten. Der er pt. ingen andre man kan vælge fra og det bliver der sandsynligvis heller ikke de næste 20 år.

Når man har valgt side, så må man leve med at producenterne ikke altid lever op til den tillid og de ønsker man har til dem. Men hvis man har valgt side sådan at man har sammenfaldende interesser, så er tilliden nok ikke helt malplaceret.

Man kan så diskutere om "vesten" stadigvæk eksisterer og hvorvidt vi har sammenfaldende interesser. Såfremt "America First" fortsætter hvor USA ikke længere har allierede men blot interesser (i stigende grad kun kortsigtede interesser), så må Europa finde sine egne veje. 5G er der vist styr på, men generelt er Europa ilde stedt når det handler om teknologi.