USA blokerer iranske hjemmesider mistænkt for misinformation via DNS

Illustration: Orhan, BigStock
Flere af siderne er stadig online under et iransk domænenavn.

De amerikanske myndigheder har blokeret for adgangen til 33 domæner med tilknytning til den iranske regering. Det gælder blandt andet det statsejede medie Press TV.

Det skriver The New York Times.

Beslutningen om at blokere for domænerne kommer kort inden, at USA og Iran genoptager forhandlingerne om Irans atomprogram, som den tidligere præsident Donald Trump valgte at forlade.

Mens den iranske regering fordømmer handlingen som et angreb mod ytringsfriheden, begrunder de amerikanske myndigheder blokeringen med, at siderne spredte misinformation.

Blokeringen gælder kun for amerikansk-kontrollerede domæner som .com, og siderne kan altså åbnes igen på et .ir domæne - som eksempelvis Press TV.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Tomas Loft

I et land som USA, hvor tv-værter læser op fra scripts der er 100% ens på tværs af stationer og højre og venstre partier kun adskiller sig ved hvordan de fremlægger den samme dagsorden, bliver man nød til at have den slags tiltag. Uden et fjendebillede vil befolkningen opdage af kejseren er nøgen og går og gokker sit følge af lobbyister og rigmænd af på gaden.

Democracy perception index -ledet af Anders fogh- spurgte 50.000 mennesker rundt omkring på jorden hvem der er den største trussel mod demokrati: USA var det helt klare svar, først efterfulgt af "de onde" længere nede på listen (Iran blev ikke nævnt).

Dette er bare endnu en omgang propaganda som gok gok medier gengiver uden én kritisk tanke. Godt gokket.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere