USA 'blacklister' kinesiske it-virksomheder

Illustration: ilolab, BigStock
USA har udvidet listen over virksomheder, som man ikke bør handle med. Flere virksomheder der udvikler AI og ansigtsgenkendelse er blandt de nye navne.

Yderligere 33 virksomheder er blevet tilføjet til den amerikanske sortliste, enten fordi de hjælper de kinesiske myndigheder med at spionere på den muslimske minoritet Uighurerne, eller fordi de har bånd til det kinesiske militær og masseødelæggelsesvåben.

Også virksomheder, der specialiserer sig i kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse, er kommet med på listen i denne omgang. Det skriver Reuters.

Læs også: Kina langer ud efter USA's Huawei-blokade

Det er også virksomheder, der har samme metier, som amerikanske virksomheder såsom Nvidia Group og Intel Corp.

Blandt virksomhederne findes NetPosa, der altså skal have været med til at levere ansigtsgenkendelsessoftware til at overvåge Uighurerne, og sikkerhedsfirmaet Qihoo360.

Udvidelse af liste fra sidste år

De 33 virksomheder bliver tilføjet til en sortliste, der blev lavet i oktober sidste år. Også her var der flere virksomheder, der beskæftiger sig med kunstig intelligens og ansigtsgenkendelse.

Læs også: Donald Trump forbyder køb af netværksteknologi fra Huawei

Opdateringen af listen er i samme boldgade som de tiltag, der blev taget sidste uge, som skal minimere Huaweis indflydelse, der ifølge den amerikanske regering kan udgøre en national sikkerhedsrisiko.

Så sent som sidste uge vedtog man tiltag, der skal gøre det sværere for Huawei at få adgang til mikrochips.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere