I USA er bitcoin ejendom - ikke valuta

Den amerikanske skattemyndighed har slået fast, at bitcoin ikke skal behandles som valuta i skattesammenhæng. Det skal derimod ses som ejendom - og det er dårligt nyt for spekulanter.

Den amerikanske myndighed IRS (Internal Revenue Service), kom i nat med sine længe ventede retningslinjer i en sag, der bedst kan betegnes som et postmoderne skattespørgsmål. Nemlig hvordan bitcoin og lignende digitale valutaer skal behandles i amerikanske skattesammenhænge.

Ifølge Reuters har IRS besluttet, at de nye digitale betalingsmidler skal beskattes som ejendom – ikke som valuta.

Afgørelsen vil blandt andet gøre livet mere besværligt for amerikanere der selv miner bitcoins. Den dikterer nemlig, at man skal behandle de bitcoins, man har minet, som en bruttoindtægt svarende til den værdi, det aktuelle antal bitcoins havde, da de blev overført til personens computer.

Retningslinjerne betyder i øvrigt også, at man i USA skal betale skat af eventuelle gevinster, der er opnået ved at spekulere i bitcoins værdi.

»Det vil gøre livet svært for en masse mennesker, der har minet igennem det seneste år. De bliver nødt til at gå tilbage og se, hvad værdien af bitcoin var på de dage, hvor de har minet dem«, udtaler William Lewis, der er advokat for en start-up-platform for virtuelle valutaer i Californien.

Dermed har Danmark altså mere lempelige skatteregler for bitcoins end USA – herhjemme afgjorde skatterådet nemlig i går, at gevinster på bitcoins er skattefrie.

Læs også: Skatteråd: Bitcoingevinster er skattefrie

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere