USA beslaglægger over 1 million dollars kryptovaluta fra terrororganisationer

Illustration: Bigstock
Myndighederne i USA har beslaglagt kryptovaluta svarende til over 1 million amerikanske dollars, efter terrororganisationer har forsøgt at udnytte coronapandemien for egen finansiering.

Department of Justice (DOJ, justitsministeriet i USA) har udført deres hidtil største beslaglæggelse af kryptovaluta i forbindelse med terrorisme, efter de har sikret over 1 million amerikanske dollars via hundredevis af bitcoin- og ethereumkonti.

Det skriver Wired.

Ifølge anklagerne kommer pengene fra terrorgrupper, heriblandt ISIS, Izz ad-Din al-Qassam brigaderne og al Qaeda. Flere finansieringsoperationer, der skulle bidrage økonomisk til de to sidstnævnte grupper, er blevet nedlagt, men ISIS aktiviteter skiller sig ud.

Gruppen har skaffet penge igennem en hjemmeside kaldet FaceMaskCenter.com, hvor de har udnyttet coronapandemien og tilbudt værnemidler som masker, handsker, briller og heldragte til salg.

FaceMaskCenter.com påstod at tilbyde masker godkendt af fødevare- og lægemiddelmyndigheden i USA (FDA), men i realiteten blev de produceret af et tyrkisk firma og levede ikke op til FDAs kvalitetskrav.

»Det er ikke overraskende, at ISIS besluttede sig for at lave forretning på denne måde. Alle er kapitalister. De udnytter også pandemien,« fortæller Mark Turnage, direktør i sikkerhedsvirksomheden DarkOwl, der har tracket Covid-19-svindlere på nettet i flere måneder.

Det er endnu uklart, om der faktisk er forgået salg af værnemidler via hjemmesiden, eller om folkene bag stjal penge til terrorgruppen fra deres ”kunder”. Ifølge DOJ har hjemmesiden tilbudt at kunne levere 100.000 masker, efter en amerikansk kunde henvendte sig, men det er urealistisk grundet den store globale efterspørgsel på masker, der fandt sted i foråret.

Uanset, om forbrugerne har modtaget de usikre værnemidler eller ej, så har de uvildigt bidraget til finansieringen af ISIS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere