USA: AT&T har fået tilladelse til fusion med konkurrenter - nu stiger priserne

Illustration: Wikimedia Commons
AT&T har hævet priserne på flere af deres tv-abonnementer, selvom de lovede det modsatte, da de fusionerede med Time Warner.

Den amerikanske tele- og tvgigant AT&T har igennem længere tid inkorporeret tidligere konkurrenter i AT&T, senest er Time Warner fusioneret ind i firmaet. Nu hæves priserne for TV streaming, stik imod hvad AT&T lovede ved fusioneringen.

Det skriver Ars Technica

Prisstigningerne omfatter alle kunder af DirecTV Now. De vil nu skulle betale yderligere fem amerikanske dollars om måneden for deres abonnement.

»For at fortsætte med at levere den bedst mulige streaming oplevelse for både nye og eksisterende kunder, bringer vi prisen på denne tjeneste til det samme niveau som markedets - som starter med priser på 40 amerikanske dollars,« siger AT&T om prissætninger

Andre toner i retten

Både AT&T og Time Warner (bedre kendt som Warner Brothers) er så store firmaer, at det har krævet tilladelse fra den amerikanske forbundsrepublik at fusionere dem. Man forudså at fusionen ville give AT&T endnu større indflydelse på markedet. Kravet om statslig indblanding er på plads, netop for at undgå monopolligende tilstande.

Det amerikanske US Department of Justice har også forsøgt at forhindre fusionen, idet de mener at det vil give AT&T monopolligende størrelse og indflydelse samt at det vil forårsage højere priser.

Ved retten, påstod AT&T, at dette ikke ville være tilfældet.

»Beviserne peger overvejende i retning af, at denne fusion sandsynligvis vil forøge konkurrence betragteligt, fordi den vil gøre det fusionerede selskab i stand til at reducere priser, tilbyde innovative tv-produkter, og konkurrere mere effektivt med de mere og mere magtfulde, vertikalt integrerede "FAANG" (Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google) virksomheder,« sagde en talsmand for AT&T under retsmødet.

Her understregede AT&T, at der ikke var noget bevis til grund for at formode, at tv-priserne ville stige som følge at fusionen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere