Tjenesten LocationSmart opererer ved at købe lokationsdata fra AT&T, Sprint, T-Mobile, and Verizon - de fire største teleudbydere i USA. Denne data sælges videre til tredjepartstjenester.
Det skriver Android Central
Afsløringen kommer efter en sag, hvor sherif Cory Hutcheson i Missouri brugte et program kaldet Securus til at overvåge en dommer og medlemmer af Missouri Highway Patrol (landevejspoliti).
Securus-programmet købte data af LocationSmart. Normalt bruges Securus til at omstille opkald til fængselsfanger, men det har også en funktionalitet, der gør det muligt at spore mobiltelefoners nøjagtige placering i løbet af 15 sekunder.
Smuthul i Electronic Communications Privacy Act
Den amerikanske telelovgivning Electronic Communications Privacy Act foreskriver en del begrænsninger i telelogning.
Loven er oprindeligt gennemført for at give borgerne privacy-beskyttelse og for at forhindre krænkelser af privatlivet.
Eksempelvis er det ikke lovligt for regeringen at overvåge en telefon uden dommerkendelse. Dette forbud gælder mærkværdigvis ikke for virksomheder, og da teleudbyderne, LocationSmart og Securus er private selskaber, har de ikke overtrådt loven.
»Dette er et af de største huller i USA's privacy-lovgivning,« siger Kevin Bankston, som er direktør for New America's Open Technology Institute, til Android Central.
Ifølge LocationSmart skal selskaber, der benytter LocationSmarts tjenester, have tilladelse til overvågning af de borgere, som overvåges.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.