USA aflyttede krypterede EU-faxmaskiner og kopierede hele harddiske

Illustration: leowolfert/Bigstock
USA stod angiveligt bag systematiske aflytninger af europæiske ambassader og EU's kontorer i USA ifølge dokumenter, der er blevet lækket fra NSA.

Selvom telefaxmaskinerne var udstyret med krypteringshardware, så aflyttede amerikanske efterretningstjenester alligevel de telefaxer, der blev sendt fra EU's kontorer i Washington DC. Det er kommet frem i forbindelse med afsløringerne af interne dokumenter fra NSA, skriver The Guardian.

Ifølge de lækkede dokumenter havde amerikanske efterretningsagenter placeret aflytningsmateriel på et særligt stykke hardware, Cryptofax, som kan sluttes mellem en almindelig faxmaskine og telefonnettet for at kryptere de sendte telefaxer.

Angiveligt var det blot én af flere aflytningsmetoder, som amerikanerne benyttede sig af. Kontorerne blev også overvåget med antenner.

EU's kontorer ved FN i New York blev desuden overvåget på en måde, der gjorde det muligt for amerikanerne at kopiere hele indholdet af harddiske på diplomaternes pc'er.

Afsløringerne kommer som led i en større sag om, hvordan efterretningstjenesterne i USA og flere andre lande har overvåget borgerne og udvekslet informationer. Blandt andet har Danmark også haft en aftale om udveksling af data, som stammer helt tilbage fra den kolde krig.

Angiveligt er de oprindelige aftaler om udveksling af data fra overvågning af radiosignaler blevet udbygget til blandt andet at omfatte data fra overvågning af telenetværkene og siden internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kristian Larsen

Det interessante her er, at samtlige ambassader som er blevet aflyttet på den måde vil kunne retsforfølge relevante personer efter deres egen lovgivning idet ambassader retsligt omfattes af ejerens lovgivning.
Derudover er der givetvis også nogle internationale regler der er blevet brudt.

  • 3
  • 0
Niels Didriksen

Det er mig ubegribeligt, hvorfor vore politikere er så paranoia over om kinesiske Huawei måske har bygget en bagdørslyttedims ind i noget af deres udstyr, når de samtidigt blindt accepterer en nærmest total digital rektoskopi af amerikanerne. Specielt ikke i lyset af den uddeling af udspionerede data fra amerikanske skæg/blå-briller agencies til store amerikanske industrigiganter, som der foregår.

Mit bud;

Amerikanerne vil komme med en lettere undskyldende "forklaring" ala "Hov, det var en smutter, ikke med vilje, vi stopper al spionage aktivitet i fremtiden (med mindre vi vurderer det nødvendigt) og desuden er Snowden en forræder"

Danske politikere; "Nåårh det var godt. Vi var ellers lige ved at blive sure. Hvor er vi glade for at vi nu har fundet hinanden igen og håber på lykkeligt samarbejde fremover"

  • 16
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere