USA advarer EU mod at splitte Google op

26. november 2014 kl. 08:15
USA advarer EU mod at splitte Google op
Illustration: Jesper Kildebogaard.
En kommende resolution mod internetgiganter får amerikanerne til at advare om at lave politik på undersøgelse af Googles dominans.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU’s overvejelser om et eventuelt påbud til Google om at dele sig i en amerikansk og en europæisk arm møder kritik fra Googles hjemland. Det skriver Reuters.

For indeværende kører undersøgelsen af Googles dominerende markedsposition nu på fjerde år og efter EU-Parlamentets varsling af en ikke-bindende resolution mod internetgiganter, herunder Google, advarer USA nu mod at lade EU-Kommissionens undersøgelse af Googles dominans blive politiseret.

De to EU-parlamentarikere Andreas Schwab, en tysk konservativ og spanieren Ramon Tremosa, der er liberal, har nemlig offentliggjort et foreløbigt udkast, der kan blive enden på solid amerikansk dominans på blandt andet området for søgemaskiner.

»Det er vigtigt, at processen med at finde frem til manglende konkurrence og mulige løsninger er baseret på objektive og neutrale fakta og ikke bliver politiseret«, skriver den amerikanske ambassadør ved EU i en mail, hvor han yderligere påpeger, at han er med »bekymring noterer sig« udviklingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resolutionen kommer efter at den tidligere Kommissær for Konkurrence, italieneren Joaquín Almunia i sidste øjeblik inden et længe ventet forlig kastede idéen fra sig. Det opfattes som et stigende pres på Kommissionen fra især europæiske virksomheder, der føler sig presset vestfra af amerikansk internetdominans.

Andrus Ansip, EU's topembedsmand for det digitale marked siger til Reuters, at han er bekymret over, at visse tech-selskabers måske misbruger deres dominerende markedsposition, men tilføjer, at undersøgelsen af Google ikke må forhastes.

Google har ikke kommenteret sagen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger