USA advarede firmaer mod russisk software dagen efter invasionen af Ukraine

1. april kl. 10:21
USA advarede firmaer mod russisk software dagen efter invasionen af Ukraine
Illustration: Bigstock.
Dagen efter Ruslands invasion af Ukraine, begyndte den amerikanske regering privat at advare virksomheder mod at bruge software fra det russiske cybersikkerhedsfirma Kaspersky.
Artiklen er ældre end 30 dage

Allerede dagen aften Rusland invaderede Ukraine, begyndte den amerikanske regering privat at advare visse firmaer om at bruge software fra det russiske cybersikkerhedsfirma Kaspersky.

Det oplyser en højtstående amerikansk embedsmand og to anonyme kilder bekendt med sagen til nyhedsbureauet Reuters.

I Danmark har det russiske firma stået for it-sikkerheden i mindst 28 produkter, der indgår i SKI-platformen, hvor offentlige myndygheder kan hente sine it-løsninger.

Det førte til, at Aarhus Kommune for to uger siden valgte at droppe brugen af software fra Kaspersky, mens KMD, der som leverandør tilbød Kaspersky gennem SKI, har oplyst til Version2, at man har fjernet antivirusprogrammet fra listen af produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Amerikanske myndigheder tilføjede for nylig Kaspersky til listen over produkter og tjenester, der »udgør en uacceptabel risiko for USA’s nationale sikkerhed,« men Biden-administrationen er i tvivl om, hvorvidt direkte sanktioner mod det russiske firma er en god løsning. 

Sanktioner kunne nemlig føre til, at millioner af brugere ville miste deres beskyttelse mod malware i et kritisk øjeblik, som lektor i it-sikkerhed ved Copenhagen Business School Jan Lemnitzer påpeger på Twitter.

Remote video URL
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger