US Navy betaler 60 millioner til Microsoft for at holde Windows XP-support i live

Den amerikanske flåde må se sig nødsaget til at betale for fortsat support af op mod 100.000 maskiner, der endnu kører en række Microsoft-produkter, der enten allerede er forældede eller meget snart bliver det.

Selvom den amerikanske flåde, US Navy, har arbejdet på at migrere fra Windows XP siden 2013, råder det militære værn endnu over op mod 100.000 maskiner, der stadig kører det gamle styresystem og andre ældre Microsoft-produkter såsom Office 2003, Exchange 2003 og Windows Server 2003.

Derfor har flåden nu indgået en kontrakt med Microsoft på foreløbig 60 millioner kroner om fortsat at holde liv i supporten og fortsat sikkerhedspatching af den kritiske it-infrastruktur. Det skriver IT World.

US Navy ønsker ikke selv at gå i dybden med hvilke systemer, der endnu kører på det forældede styresystem, men angiver at de berørte tjenester er nødvendige for at opretholde operationel effektivitet’.

Læs også: Dell: Stop for Windows Server 2003-support kan booste opgradering af hardware

Et ikke-klassificeret dokument, som IT World har kigget på, angiver dog, at Microsoft-applikationerne i øjeblikket betjener ‘kritiske styrings- og kontrol-systemer’ om bord på skibe og i landbaserede systemer.

Desuden skulle de pågældende systemer bruges i forbindelse med det amerikanske forsvars to private IP-netærk NIPRNet og SIPRNet, der bruges til intern kommunikation af henholdsvis ikke-klassificerede og hemmelige oplysninger.

Læs også: Microsoft: Sådan undgår vi en gentagelse af Windows XP-opgraderingssumpen

Ifølge ITWorld skal kontrakten have en forlængelsesoption frem til 2017, som i givet fald vil indbringe Microsoft mere end 200 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Windows er billigst i support og brug, når man tager hele perioden, eller ligende sludre.

Men det er da en god forretning, at sælge den samme support til flere gang på gang. Men denne udgift skal vel også tænkes ind i systemer, men det er da fint at det ikke et OS som der slet ikke er support på mere. Hvis nu firma var gået konkurs eller helt have forladt det.

Måske der for mange mere seriøse udvikler, advarer om at binde sig til en lukket platform. Men forstår ikke at ‘kritiske styrings- og kontrol-systemer’, køre på noget i grunden ikke særlig stabil software. Men det går måske ikke så meget ned, når bagdøre og andet unødvendig service er fjernet. Man ser jo at skibe er blevet ramt, og sunket mens man var i gang med en reboot.

Nogen gange tænker man på om det ikke bare var billigere, helt at lukke for tilgang til det der frygtelige Internet. Måske helt at slette TC/IP protocolen, og bruge noget andet gamle bras, også have et andet fysiksystem, så der stadig var muligt at læse mail, og spille 7 kabale.

 • 2
 • 2
#3 Martin Kirk

ville koste cirka det samme - og lur mig om ikke deres support folk alligevel får penge for at passe maskinerne og skal derfor ikke medregnes.

Selv hvis man har kvajet sig med at lave IE6-IE7 eller IE8 løsninger, er det jo muligt at køre IE6-8 i virtuel maskine på Win7 Pro med Virtual PC eller VMWare.

Men okay - hvis det er stinkende gammel hardware, kan det jo godt blive et problem :(

 • 0
 • 0
#5 Brian Hansen

Licenserne er helt sikkert ikke problemet. De har nærmere noget gammelt software som leverandøren ikke vil stå inde for virker på nyere end Windows XP. Vi havde selv samme scenarie da vi skulle opgradere nogen år tilbage, her var det vores ERP system der ikke officielt understøttede nyere end XP. Jeg tog en håndfuld superbrugere, fik dem op på Windows 7 og så arbejdede de som de plejede i en lettere modificeret udgave af kienten, som jeg havde bakset sammen. Det gik godt, og vi kører alle (160) uden problemer i dag. Men vores leverandør ville selvfølgelig ikke holdes op mod nogen fejl, de kan pege tilbage på Windows 7. Evt. fejl skulle derfor være reproducerbare på XP. Ikke at der var nogen nye, når nu skramlet var fra midten af halvfemserne ;) Noget andet er f.eks. software fra Siemens. Meget af deres PLC software kører stadigvæk ikke på Windows 7. Og hvis det gør, så kun 32bit(!). Vi kører det i en VM så meget vi kan, men noget hardware fungerer bare ikke via USB eller seriel passthrough, det har vi så en gammel Laptop ned XP og Nada internet adgang til.

 • 0
 • 0
#6 Bent Jensen

Det er du sgu nødt til at bakke op med en kilde eller to.

Mener ikke det var da HMS Sheffield blev angrebet, men under et angreb med bomber hvor et andet skib som skulle beskytte det angreben skib, have problemmere med OS til anti air/radar system som skulle genstartes, da det var kommet op igen, var det skib som blev ramt, sejlet ind i skudlinjen så det kunne ikke afgives ild.

Måske andre kan hjælpe, det er 15-20 år siden jeg læste om det ?

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere