USA's justitsministerium vil have fingre i WhatsApp

Det amerikanske justitsministerium går nu til kamp mod krypterede beskeder i Facebooks beskedtjeneste WhatsApp.

Embedsmænd i det amerikanske justitsministerium indledte i sidste uge en diskussion om, hvordan de kan få adgang til krypterede beskeder i Facebook-appen WhatsApp, skriver The New York Times.

Diskussionen bunder i en aktuel sag, hvor en føderal dommer har godkendt en telefonaflytning, men hvor efterforskerne ikke kan komme videre, fordi beskederne i telefonens WhatsApp program er krypterede.

Sagen involverer tilsyneladende ikke terrorisme, men køres alligevel for lukkede døre.

Samme problem hos Apple

De amerikanske myndigheders tilgang til privacy og kryptering ligner på den måde en fortsættelse af deres standpunkt i den igangværende San Bernardino-sag, hvor de med en retskendelse vil tvinge Apple til at bryde krypteringen på en beslaglagt iPhone.

Siden slutningen af ​​2014 har alle WhatsApp-beskeder, der er sendt mellem Android-enheder, været end-to-end-krypteret, hvilket betyder, at ikke engang Facebook har haft adgang til indholdet. Og for WhatsApp-beskeder, der involverer en iOS-enhed, har beskeder været krypteret siden august 2015.

I starten af marts førte det til, at en brasiliansk dommer fremsatte krav om, at Facebook skulle udlevere data fra WhatsApp i forbindelse med efterforskningen af en hemmeligholdt narkotikahandel.

Episoden endte med, at Facebooks vicepræsident for Latinamerika, Diego Dzodan, blev arresteret af det føderale politi i Sao Paulo og tilbageholdt for at blive afhørt.

Regeringen betaler

Nu viser det sig imidlertid, at virksomheden Open Whisper Systems, som WhatsApp har opgraderet sin sikkerhed i samarbejde med, I løbet af regnskabsåret 2014 har modtaget 900.000 dollars fra Open Technology Fund, en paraplyorganisation, hvis primære bidragyder er den amerikanske regering.

Facebook-talsmand Matt Steinfeld afviser i en mail til The New York Times at kommentere samarbejdet med Open Whisper Systems og forholdet til Open Technology Fund. Det samme gør Emily Pierce, der er talskvinde for det amerikanske justitsministerium.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Claus Juul

Hvis de kommer med en dommerkendelse, skal de da bare overdrage de krypterede oplysninger, der er det eneste de kan gøre, da de ikke kender til krypteringsnøglen.
Data er vel data, om de så er brugbare eller ej.
Hvis de (myndighederne) så mener at det ikke er godt nok, så må myndighederne jo bevise at WhatsApp kan levere ukrypteret data, hvis de ikke kan bevise det og stadig får domstolens accept til at forfølge sagen, så kan WhatsApp bare finde en god artikel og overdrage den, da myndighederne så ikke kan bevise at det ikke er indholdet af det krypterede materiale.

Myndigheden, hvis sagen kommer så langt, sætter sig selv i det samme dilemma som dem der benytter tortur, offeret vil sige og erkende hvad som helst uden at det har hold i virkeligheden

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017