Ure, biler og TV: Google afslører ambitiøs Android-udvidelse

Illustration: Android Logo
Google annoncerede på egen konference en aggressiv udvidelse af Android-platformen, der vil dukke op i dit ur, i din bil og på dit TV.

Google afholder i disse dage deres egen konference Google I/O, hvor tech-giganten slår dørerne op for 6.000 softwareudviklere.

Afholdelsen af konferencen er et led i en strategi, der skal sikre, at udviklingen af software til Google’s Android-platform holdes i gang, men i går åbnede Google for godteposen og overraskede de fremmødte ved at annoncere en ambitiøs udvidelse af Android, der fremover også skal være styresystem i ure, biler og på TV, mens en helt ny Android version, Android L, også blev annonceret.

Det skriver New York Times.

»Det her er en af af de mest omfattende udgivelser, vi har lavet,« sagde Sundar Pichai, der er chef for Google’s Android-division på konferencen.

Chefen har ret i, at det ikke var så lidt, Google præsenterede på konferencen.

Først og fremmest udgiver Google den nye version Android L til smartphones og tablets. Den nye version indeholder både ny tyverisikker software, herunder den nye kill switch-knap, mens udseendet også får en overhaling.

Her skulle Google have opdateret et såkaldt ‘flat design’, som er det visuelle udtryk, som blandt andet Microsoft er kendt for, hvor der kommer flere stærke farver på, mens Google også tilføjer skyggeeffekter og animationer. Det betyder blandt andet, at der vil blive spredt små vandringe, når man rører ved displayet.

Læs også: Google lancerer Android Wear: De første ure med Android kommer til sommer

Derudover delagtiggjorde Google også forsamlingen i en række nye detaljer i det allerede annoncerede Android Wear, som bliver styresytemet til smartwatches.

Systemet vil blandt andet være skruet sådan sammen, at uret hele tiden vil vise relevant, kontekstuel information. Eksempelvis lokale busafgange, trafikforhold og vejrudsigter.

Samtidig annoncerede Google, at det allerede fra på onsdag af bliver muligt at bestille to forskellige typer smartwatches, Samsungs Gear Live and LG’s G watch, indeholdende Android Wear.

Android i TV'et. Og i din bil

Også TV bliver det nu til for Google. Android TV blev præsenteret på konferencen, og det er lidt et ømt punkt for Google, der i flere andre omgange har forsøgt sig med at komme ind på TV-markedet - med blandet succes. Tidligere har selskabet floppet med Google TV, mens man omvendt oplever succes med Chromecast.

Med Android TV skal det blandt andet blive muligt at streame musik og spil på TV’et gennem ens telefon eller tablet, mens det også skulle blive muligt at bruge sit smartwatch som fjernbetjening.

Google skulle have indgået partnerskaber med Sony, Sharp and Asus, og Android TV skulle ifølge NY Times være tilgængeligt i produkter fra efteråret af.

Også din bil vil Google indtage, da man annoncerede Android Auto. En version af Android skræddersyet til bilen. Google sagde på konferencen, at man har strømlinet designet, sådan man holder øjnene på vejen og ikke på skærmen. Hvordan det præcis finder sted, melder historien intet om. Med Android Auto får køreren adgang til kortsystem, telefonbog og spillelister.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kim Rene Jensen

Alt blev vist LIVE og i eksekverbar stand dvs. at der blev vist demoer af al funktionalitet i modsætning til slidevare, hvor alt er tekst og animationer i en powerpoint præsentation. Der er 40 bilmærker, der har signed på Open Automative Alliance og Philips, Sony og Sharp er med på Android TV. Android Wear blev også vist, og LG G-watch og Samsung Gear Watch kan købes NU på Google Play i USA. KNOX (fra General Dynamiics), der giver et ekstra sikkerhedslag på Android, kommer i Android L som standard. AWESOME er vist det eneste ord, der dækker...

  • 3
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere