Update 1 til Windows 8.1 lækket: Her er nyhederne

Illustration:
Der gemmer sig et par forbedringer i næste opdatering af Windows 8.1, som nu er lækket i en næsten endelig version.

Har du taget skiftet til Windows 8.1, og undret dig over, at det skal være så kringlet at finde sluk-knappen? Så er der godt nyt på vej.

Den første opdatering af Windows 8.1, der kommer på gaden i marts, vil nemlig introducere en dedikeret powerknap på startskærmen, ved siden af profilbilledet øverst. Det skriver Betanews.com, som har afprøvet en foreløbig udgave af opdateringen, der er blevet lækket på nettet.

Den lækkede udgave af Windows 8.1 Update 1 er tre uger gammel, og der er mindst en måned til endelig lancering, så der kan stadig nå at ske ændringer her og der.

For eksempel var der rygter om, at den nye version af Windows som standard ville boote til det klassiske skrivebord, i stedet for den nye startskærm, der kom med Windows 8 og Modern UI-brugergrænsefladen. Det er ikke tilfældet i den lækkede version, men det udelukker ikke, at den endelige opdatering vil opføre sig sådan, lyder vurderingen.

Udover en sluk-knap får startskærmen også en søgeknap i topmenuen, måske i erkendelse af, at charms-konceptet - den skjulte menu i højre side af skærmen - ikke er intuitivt for de rigtig mange Windows 8-brugere, som ikke har en touchskærm, men bruger mus og tastatur.

Opdateringen byder også på en smule mere sammensmeltning af de to forskellige miljøer i Windows 8-land, nemlig den klassiske Windows-oplevelse og Modern UI-delen med egne apps. Som noget nyt vil man nemlig kunne se på skrivebords-miljøets proceslinje, hvilke Windows 8-apps, der kører. Det bliver også muligt at låse app-butikken Windows Store fast på proceslinjen.

Bruger man en Windows 8-app, der typisk er i fuld skærm, vil man fremover også kunne tilgå proceslinjen, og app'en bliver gjort mere 'windowiseret' og får en titellinje i toppen, der gør det nemmere at ændre størrelsen eller at lukke app'en.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jens Larsen

Bruger man en Windows 8-app, der typisk er i fuld skærm, vil man fremover også kunne tilgå proceslinjen, og appen bliver gjort mere "windowiseret" og får en titellinje i toppen, der gør det nemmere at ændre størrelsen eller at lukke appen.

Betyder det at apps nu ikke længere er fuld skærm men er i vinduer ligesom normalle programmer?

  • 1
  • 1
#5 Søren Nielsen

Mon dog.

W8.x er jeg faktisk ret glad for. Det er der sikkert mange der er, men det er kun de skingre stemmer der høres.

Jeg synes mest folk er sure over at der er flyttet et par pixels rundt.

Helt ærligt "who moved my cheese?", kom ud af komfort zonen.: 1. Tryk Windows, skriv Excel, tryk enter. Virker i Win 7, vista og win 8. Hvad er problemet?

  1. Hvis du er grafisk, I win7: tryk på Windows knappen, naviger ned igennem og tryk på Excel. I win 8.x, tryk i hjørnet med musen (start skærmen kommer) tryk på Excel ikonet, som nu er meget større og placeret der hvor du selv ønsker det (hvis du gider flytte rundt)

  2. Brug taskbaren (samme i win 7 og 8). Højreklik på det kørende Excel, vælg pin to taskbar. Brug det til dine favorit programmer, så bruger du ikke tid på at fjolle rundt i start menuer.

  3. Apps. Tja. Det er jo en smule latterligt at de skal være fullscreen og specielle. Det fungerer rigtig fint på min surface. På min laptop er de ligegyldige. De generer ikke mig, andrer forvirrer de måske en smule.

Tænk hvis der var nogen der flyttede på hvor bananerne stod i netto.

  • 4
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere