Studerende sigtet for omfattende eksamensfusk med keyloggers

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Det er næsten for nemt at bruge keyloggers, skriver sikkerhedsselskabet Sophos.

En 22-årig universitetsstuderende fra Iowa i USA er sigtet af FBI for omfattende snyd. Ifølge FBI skulle den unge mand have installeret keyloggers på adskillige af skolens computere for på den måde at overvåge, hvad hans undervisere tastede på computerne.

Læs også: Tysk domstol: Nej, du må ikke installere keylogger-software for at udspionere dine medarbejdere

Med keyloggeren blev professorerne over mere end 21 måneder angiveligt franarret deres passwords og brugernavne både til skolens interne karaktersystemer og deres e-mails.

Med undervisernes login-informationer ved hånden skulle 22-årige Trevor Graves have tiltusket sig adgang til prøver, inden han skulle tage dem, og ændret sine egne og sine klassekammeraters karakterer mere end 90 gange, skriver New York Times.

Læs også: HP medgiver: Bizar lyddriver logger alle tastetryk

Trevor Graves blev arresteret i tirsdags og er officielt »anholdt for med fuldt overlæg at installere et skadeligt computerprogram uden tilladelse«, og det kan give den unge mand op mod to gange 10 års fængsel, skriver New York Times.

Læs også: 20-årig dansker sigtet for databedrageri: Installerede malware på biblioteks computere

Han blev afsløret, da en underviser gjorde skolens it-afdeling opmærksom på, at den studerendes karakter var blevet ændret, men ikke af hende selv.

Nemt hack

Ifølge Nakedsecurity, der drives af it-sikkerhedsselskabet Sophos, er det barnemad at installere og bruge en keylogger til netop at fravriste intetanende ofre deres logins.

Læs også: Beretning: To alvorlige cyberangreb mod Danmark i 2015 - det ene er hemmeligt

Applikationen kører i baggrunden, og mængden af data, der skal opsamles, før hacket kan fuldendes, er minimal. Til gengæld burde det angrebne universitet som minimum have etableret en tofaktoridentifikaton til deres systemer, skriver Nakedsecurity. Det ville have låst de studerende ude af systemerne, medmindre de tog skrappere midler i brug.

Delte prøverne ud

En af Trevor Graves' klassekammerater skulle desuden have fortalt FBI, at den tiltalte havde delt gavmildt ud af mindst et dusin eksamener og prøver, inden de studerende officielt blev præsenteret for dem.

Læs også: CFCS: Statsstøttet aktør bag angreb mod danske hostingfirmaer med offentlige kunder

De ansatte på universitetet er blevet informeret om, at deres ID kan være blevet kompromitteret.

Ved en ransagning af Trevor Graves' lejlighed fandt FBI desuden en række eksamensfiler på hans harddisk og telefon. De fandt sågar et screendump af en undervisers indbakke, oplyser FBI til New York Times.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere