Universitet: Der er simple løsninger på problemer med mangfoldighed i it-fag

Illustration: IT-Universitetet
Nyt studie fra IT-Universitetet peger på en simpel løsning for at gøre it-fagene mere mangfoldige.

Traditionelt set er it-fagene præget af mænd. Det ses igennem hele uddannelsessektoren og også på arbejdsmarkedet. Nye studier peger dog på en simpel løsning til mere mangfoldighed i it-fagene.

Det skriver IT-Universitetet.

Det ene studie har været et simpelt forsøg, hvor 500 danske gymnasieelever skulle vælge mellem to forskellige opgaver i it-undervisningen. Opgaverne var identiske bortset fra temaet. Det ene tema handlede om mennesker, og det andet handlede om ting. Studiet viste, at der er 2,7 gange højere odds for, at kvinderne valgte opgaverne om mennesker i forhold til mændene.

»Vi anbefaler, at it-undervisere favoriserer opgaver og projekter med menneske-temaer over opgaver med ting-temaer. Dette vil få opgaverne til at appellere mere til kvinder og til de mandlige ­– og kvindelige – studerende, som ikke har programmeret før,« lyder anbefalingen fra Claus Brabrand som er leder af Center for Computing Education Research, og har stået i spidsen for den interdisciplinære forskergruppe bag artiklerne.

Det er IT-Universitetets Center for Computing Education Research, som står bag studierne. De har netop udgivet to forskningsartikler, som peger i retning af, at it-undervisningen kan tilrettelægges, så de appellerer mere til kvinder, og samtidig også mænd, der ikke har prøvet at programmere før.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Pedersen

Der er ingen simple løsninger i social ingeniørkunst. De er jo oppe imod biologi og evolution. Jeg forventer at deres ændringsforslag ingen effekt vil have.

F.eks. er det slet ikke sikkert at deres resultater kan replikeres af andre forskere. Og selv hvis de kan, er det langt fra sikkert at forsøget kan generaliseres til det problem som forskerne vil løse. De indgreb man designer vil sandsynligvis have en meget ringere effekt når de implementeres. Osv.

  • 5
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere