Den næste udgave af den populære spilmotor Unity byder på en række tiltag, der giver udviklerne endnu mere kontrol over, hvordan motoren håndterer grafik.
Udviklerne bag Unity har nemlig genopbygget deres rendering pipeline fra bunden. Motorens pipeline, der fortolker overflader, farver og skygger i 3D til grafikkortet, har tidligere været generisk og svær at konfigurere, men udviklerne af Unity gør den nu fuld programmerbar i C#.
»Med programmerbare render pipelines leverer vi ikke længere en monolitisk rendering pipeline, som forsøger at gøre alt for alle. Vores nye API åbner op for Unitys renderings interface og giver mere fleksibilitet og kontrol gennem C# kode,« skriver Tim Cooper, programmør hos Unity, i en blog.
Grafiske gaver til udviklere
Den nye pipeline kommer med to standardkonfigurationer og kan downloades allerede nu i den nyeste Unity beta. Den ene konfiguration er designet til at målrette spil mod high-performance, specialiseret hardware som ses på konsoller og computere, mens den anden skyder med spredehagl og er optimeret til brug på de mange forskellige smartphone grafikkort.
Ud over den nye pipeline har Unity, der startede som en dansk opfindelse lanceret i 2005, pakket flere grafiske gaver i den nye version. De lancerer en ny version af deres post-processing stack, der finpudser detaljer ved grafikken efter renderingen, så den ligeledes bliver mere programmerbar og med flere færdiglavede effekter klar til brug.
Der kommer også et nyt shader program, som gør det muligt at visualisere shader-kodning, og viser ændringer i realtid.
Hele den grafiske pakke er akkompagneret af en imponerende tech-demo, der viser hvad de nye features er i stand til. Den nyeste Unity Beta kan hentes gratis til personligt brug her.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.