Unity-medarbejdere frygter at software vil blive brugt til militær

26. august 2021 kl. 10:267
Unity-medarbejdere frygter at software vil blive brugt til militær
Illustration: Master Sgt. Ken Hammond, U.S. Air Force.
Unity Technologies gaming software skal bruges til at træne amerikanske soldater og skaber stor etisk forargelse hos medarbejdere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gaming-softwaren Unity, som bruges til at skabe spil, skal være med til at udvikle AI og maskinlæring for USA’s forsvarsministerium, hvilket vækker stor uro blandt Unitys medarbejdere.

Det skriver mediet Vice.

Projekterne, som går under navnet ”GovTech”, lyder blandt andet på at udvikle AI og machine learning, som kan anvendes til at skabe simulationer og træningsøvelser.

Det er ikke førstegang, at Unitys software bruges til at udvikle projekter udenfor for dets niche, men GovTech projektet har særligt skabt utilfreds hos medarbejderne, på grund af manglende transparens. Ifølge flere medarbejdere, står det nemlig ikke altid klart for dem, om deres arbejde vil blive brugt i militære sammenhænge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I et lækket notat fra Unity, får medarbejdere blandt andet også besked på ikke at tale om opgaver, som indeholder simulerede og virtuelle våben, eller øvelser hvor andre mennesker skades.

»Det meste arbejde med Unitys AI bruges også til at understøtte projekter for regeringen, hvilket er med til at gøre det svært at vide, hvor meget man egentlig bidrager til disse projekter,« lyder det fra en anonym kilde.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
27. august 2021 kl. 15:00

Det vil da klart blive ignoreret, især i krigstid. Men når nu det er muligt at sælge våben m.m. på kontraktlige, juridiske ophavsretslige grundlag, i al almindelighed, så kunne det, om ikke andet, måske kunne tilføre open source miljøet nogle resources efter skaden er sket, som følge af rettighedskrænkelserne.

6
27. august 2021 kl. 14:35

Jeg husker at jeg for meget længe siden (måske 15 år) stødte på en diskussion om mulighederne for at tilføje en "ikke til millitært brug" klausul til GPL eller en af de andre OSS licenser.

Lande har en tendens til at ignorere den slags når det handler om national sikkerhed. I det omfang det blev et problem så vil lande enten ignorere den slags klausuler eller indføre i lovgivningen at statens kan beslutte at sætte den slags klausuler ud af kraft når situationen kræver det. Resultatet er det samme.

Hvis AI og ML er en gamechanger i krig, så vil jeg hellere at vores militær er på forkant end at fjenden er det.

5
27. august 2021 kl. 14:19

Jeg husker at jeg for meget længe siden (måske 15 år) stødte på en diskussion om mulighederne for at tilføje en "ikke til millitært brug" klausul til GPL eller en af de andre OSS licenser.

Jeg hørte aldrig mere til ideen siden. Er der mon andre som er bekendt med sådanne tanker?

4
26. august 2021 kl. 14:00

Absolut! Kæmp løs - og hvis man føler at man kan ændre på virksomheden, så er det jo fedt. Men i den oprindelige artikel i Vice, så lader det ikke til at være et spritnyt problem, men noget flere ansatte har set komme i noget tid.

Så min besked skal ikke forståes som at jeg ikke mener at man burde kæmpe for sine kollegaer og for sin arbejdsplads. Det er selvfølgelig første step. :)

3
26. august 2021 kl. 13:52

Det synes jeg er en ærgelig holdning. Den er sand, men hvis man som ansat holder af sin arbejdsplads, kan det være værd at kæmpe for transparens for at blive på en, ellers god arbejdsplads.

2
26. august 2021 kl. 12:49

Der er tonsvis af IT jobs derude. Enhver udvikler der frygter at resultatet af deres arbejde konflikter med deres etik kan snildt søge videre og finde noget der passer dem bedre.

Det gælder for Unity, såvel som andre virksomheder som fx. Facebook eller Google.

Hvis Unity oplever at de mister dygtige udviklere, og at de har svært ved at tiltrække kompetent arbejdskraft, så får de nok hurtigt andre tanker.

1
26. august 2021 kl. 11:10

Alt, hvad der kan bruges, vil blive brugt,

og alt, hvad der kan bruges, kan også misbruges

og alt, hvad der kan misbruges, vil blive misbrugt.

Om ikke før, så siden...