Unity-medarbejdere frygter at software vil blive brugt til militær

Illustration: Master Sgt. Ken Hammond, U.S. Air Force
Unity Technologies gaming software skal bruges til at træne amerikanske soldater og skaber stor etisk forargelse hos medarbejdere.

Gaming-softwaren Unity, som bruges til at skabe spil, skal være med til at udvikle AI og maskinlæring for USA’s forsvarsministerium, hvilket vækker stor uro blandt Unitys medarbejdere.

Det skriver mediet Vice.

Projekterne, som går under navnet ”GovTech”, lyder blandt andet på at udvikle AI og machine learning, som kan anvendes til at skabe simulationer og træningsøvelser.

Det er ikke førstegang, at Unitys software bruges til at udvikle projekter udenfor for dets niche, men GovTech projektet har særligt skabt utilfreds hos medarbejderne, på grund af manglende transparens. Ifølge flere medarbejdere, står det nemlig ikke altid klart for dem, om deres arbejde vil blive brugt i militære sammenhænge.

I et lækket notat fra Unity, får medarbejdere blandt andet også besked på ikke at tale om opgaver, som indeholder simulerede og virtuelle våben, eller øvelser hvor andre mennesker skades.

»Det meste arbejde med Unitys AI bruges også til at understøtte projekter for regeringen, hvilket er med til at gøre det svært at vide, hvor meget man egentlig bidrager til disse projekter,« lyder det fra en anonym kilde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Asbjørn Thegler

Der er tonsvis af IT jobs derude. Enhver udvikler der frygter at resultatet af deres arbejde konflikter med deres etik kan snildt søge videre og finde noget der passer dem bedre.

Det gælder for Unity, såvel som andre virksomheder som fx. Facebook eller Google.

Hvis Unity oplever at de mister dygtige udviklere, og at de har svært ved at tiltrække kompetent arbejdskraft, så får de nok hurtigt andre tanker.

 • 6
 • 0
#4 Asbjørn Thegler

Absolut! Kæmp løs - og hvis man føler at man kan ændre på virksomheden, så er det jo fedt. Men i den oprindelige artikel i Vice, så lader det ikke til at være et spritnyt problem, men noget flere ansatte har set komme i noget tid.

Så min besked skal ikke forståes som at jeg ikke mener at man burde kæmpe for sine kollegaer og for sin arbejdsplads. Det er selvfølgelig første step. :)

 • 2
 • 0
#5 Niels Madsen

Jeg husker at jeg for meget længe siden (måske 15 år) stødte på en diskussion om mulighederne for at tilføje en "ikke til millitært brug" klausul til GPL eller en af de andre OSS licenser.

Jeg hørte aldrig mere til ideen siden. Er der mon andre som er bekendt med sådanne tanker?

 • 1
 • 0
#6 Michael Cederberg

Jeg husker at jeg for meget længe siden (måske 15 år) stødte på en diskussion om mulighederne for at tilføje en "ikke til millitært brug" klausul til GPL eller en af de andre OSS licenser.

Lande har en tendens til at ignorere den slags når det handler om national sikkerhed. I det omfang det blev et problem så vil lande enten ignorere den slags klausuler eller indføre i lovgivningen at statens kan beslutte at sætte den slags klausuler ud af kraft når situationen kræver det. Resultatet er det samme.

Hvis AI og ML er en gamechanger i krig, så vil jeg hellere at vores militær er på forkant end at fjenden er det.

 • 2
 • 0
#7 Niels Madsen

Det vil da klart blive ignoreret, især i krigstid. Men når nu det er muligt at sælge våben m.m. på kontraktlige, juridiske ophavsretslige grundlag, i al almindelighed, så kunne det, om ikke andet, måske kunne tilføre open source miljøet nogle resources efter skaden er sket, som følge af rettighedskrænkelserne.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere