Unity afviser købstilbud på over 100 milliarder kroner

16. august 2022 kl. 10:39
Unity demo
Illustration: Unity.
Den danskstiftede softwarevirksomhed Unity har afvist et opkøbstilbud fra konkurrenten AppLovin på over 100 milliarder kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danskstiftede Unity afviser at blive opkøbt af konkurrenten AppLovin, der ellers var parat til at betale 20 milliarder dollar for det danskstiftede softwareselskab.

Det svarer til en købspris på omkring 140 milliarder danske kroner, men tilbuddet var altså ikke godt nok for bestyrelsen i Unity.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

AppLovin tilbød 9. august at købe Unity for det svimlende milliardbeløb. Men opkøbet kommer samtidig med, at Unity selv er ved at kigge på et opkøb af virksomheden Iron Source, som er en konkurrent til AppLovin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bloomberg vurderer dermed, at med afvisningen af købstilbuddet fra AppLovin er Unity et skridt tættere på et opkøb af Iron Source. Købet skal tilsyneladende sikre Unity en endnu stærkere annonceforretning. 

I begyndelsen af august kunne Unity præsentere et imponerende regnskab, der viste en omsætning på 297 millioner dollar alene for andet kvartal af 2022.

De tre it-iværksættere David Helgason, Joachim Ante og Nicholas Francis stiftede Unity Technologies i 2003.

Unity er mest kendt for at udvikle en spilmotor, som mange populære spil baserer sig på. Selskabet, der er stiftet i København, har i dag hovedkvarter i den amerikanske by San Fransisco.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger