Unik Apple-1 fra Jobs-garagen under hammeren

Computeren er den eneste, som dokumenteret er blevet solgt direkte fra Steve Jobs' forældres garage, og den ventes at indbringe mere end 2,4 millioner kroner.

En unik computer kommer nu på auktion hos auktionshuset Christie's, nemlig den eneste kendte Apple-1 computer, som kan dokumenteres til at være solgt direkte fra garagen, hvor Apple Computer begyndte.

Computeren ventes ifølge Christie's at blive solgt for mellem 2,4 og 3,6 millioner kroner, men så får man også den check med, som blev brugt til at betale 600 dollars for computeren den 27. juli 1976.

Dermed skulle det være dokumenteret, at computeren blev solgt direkte fra garagen hos Steve Jobs forældre, hvor Steve Jobs og Steve Wozniak byggede de første Apple-1-computere.

Apple-1-computeren var temmelig primitiv efter nutidens Apple-standard, da den eksempelvis hverken blev leveret med en skærm eller sågar i et kabinet. Derfor findes de få overlevende Apple-1-computere fra garagetiden ofte i hjemmebyggede kabinetter.

Ligesom andre af datidens hjemmecomputere blev Apple-1 solgt til entusiaster på nogenlunde samme måde, som eksempelvis Raspberry Pi bliver det i dag.

Apple-1-computeren under hammeren skulle stadig være fuldt funktionsdygtig og i stand til at køre Microsoft Basic.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere