Unicode overalt: Her er nyhederne i Java 18

Unicode overalt: Her er nyhederne i Java 18
Illustration: Julius Schorzman.
Små men gode nyheder i den kommende Java. Og så er værdityper på vej til sproget.
21. januar kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Næsen blir dryppet, og tuden blir dyppet, for nu er det vinter i Danmark,« skrev vores nationalskjald Benny Andersen i skikkelse af den melankolske poet Svante.

Andre kendetegn ved årstiden er, at en ny portion Java er på vej. Den er udstyret med nummer 18, og i modsætning til den forrige version er der ikke tale om en langtidsholdbar LTS-udgave, så udgaven opdateres kun frem til september 2022. Næste LTS-version kommer september 2023.

Men det kan være en god ide at udrulle de mellemliggende versioner i en gren i ens kodetræ, selvom produktionsmiljøet bygger på en LTS-udgave.

Det mener i hvert fald Mojang, som er det svenske firma bag spillet Minecraft. Her anbefaler firmaets udviklere, at enhver seriøs Java-butik opsætter sin continuous integration-model til at onboarde alle store versioner.

»Så kan du trinvis opdatere dine afhængigheder og din kode for at udnytte de nye funktioner. Når du først har fået den vane, er det en relativt lille opdateringsomkostning for en stor gevinst hver gang,« lyder rådet.

I denne uge blev funktionaliteten i Java 18 fastfrosset, og nyhederne er få, men gode. Tillige er der nyt om Javas kommende værdityper, projekt Valhalla, og det ser vi på i en artikel i næste uge.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
Journalist -
25. januar kl. 10:40
Journalist

Fx Windows' CMD-terminal benytter på min pc "Active code page: 437" som ikke er Unicode.

Tania/V2

1
22. januar kl. 20:58

Lige på nær konsol-I/O, hvor en konsol – et terminalvindue – kan bygge på det underliggende systems eget standardtegnsæt, som måske ikke er UTF-8.

Jeg har lidt svært ved at komme i tanke om et konsol-OS, som ikke kan snakke UTF-8 eller tilsvarende.

DEC MCS

NB: MCS kom med firmaets PC-serier (Pro-350/380 og Rainbow) i 1982/83 og med VAXmate i 1985/86. IBM "troede" at 'ø' bare var o+slash i deres 1982 PC.