Uni-Login blev presset i bund af hjemsendte skoleelever

Illustration: Skærmbillede fra Styrelsen for It og Læring
Allerede torsdag blev det varslet, at landet folkeskoler fra mandag ville være lukket, og at landets elever derfor skal arbejde hjemme. Det har betydet stort pres på Uni-Login, som eleverne bruger, når de skal have adgang. Presset udløste mandag lange svartider og ustabilitet.

Politiken beretter om, at der har været store problemer med de onlinelæringsværktøjer, der mandag skulle testes for alvor, da landets skoleelever havde første dag hjemme, da regeringen på grund af corona-krisen har lukket skolerne de næste to uger.

Læs også: Nye krav til kodeord i Uni-Login møder kritik: »I virkeligheden er det ikke sikkerhed – det ligner bare sikkerhed«

Mandag morgen og formiddag prøvede flere hundredetusinde at tilgå det materiale, som deres lærere har lagt til dem online.

Det har betydet et meget stort pres på Uni-Login, og eleverne kom til at vente op mod en time på at få adgang til de enkelte læringsportaler.

Styrelsen for It og Læring var forberedt

Ved Styrelsen for It og Læring var man forberedt på, at skolelukningerne ville sætte systemerne under pres - noget man også har prøvet at forberede sig på.

Man har blandt andet øget kapaciteten for at forbedre svartider og stabilitet, men det store pres blev altså alligevel for meget.

Læs også: STIL: Moderniseret og mere sikkert Uni-Login kommer i starten af 2020

Presset på Uni-Login stilnede af omkring klokken 13 mandag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere