Uni-C overlader driften til Statens It

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Statens It har nu fået sin første kunde uden for den lille kreds af ministerier, som kom med i aftalen om at konsolidere it-driften.

Undervisningsministeriet bliver Statens Its første rigtige nye kunde, siden Statens It i 2010 kom op at køre på en begrænset aftale om it-drift for et mindre udsnit af ministerier og styrelser.

Undervisningsministeriet har nemlig valgt at flytte de dele af it-driften i Uni-C, der er standardiseret og har fordel af stordrift, over til Statens It.

Uni-C er en styrelse under Undervisningsministeriet og står for en række it-systemer, der benyttes både i ministeriet og af uddannelsesinstitutionerne.

»Vi har i Uni-C valgt frem over at fokusere på vores myndighedsrolle og vores primære fokusområder, der handler om at øge anvendelsen af it i undervisning og understøtte en effektiv institutionsdrift ved hjælp af it,« udtaler direktør Thomas Fredenslund fra Uni-C ifølge en pressemeddelelse.

Aftalen mellem Undervisningsministeriet og Statens It indebærer også, at Statens It skal stå for it til kontorarbejdspladserne i ministeriet og de tilhørende styrelser. Det bliver den samme standardiserede arbejdsplads, som Statens It i forvejen er i færd med at rulle ud til brugerne i de øvrige ministerier, som Statens It varetager driften for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Johannes Sebastian

Jeg mener UNI-C bør koncentrere sig. Nu har jeg haft fornøjelsen af at anvende deres webservices. Og de services, som skulle gøre det samme, år efter år, skulle absolut ændre format efter som lovgivningen ændrede sig. Så i stedet for at lave ét format der kunne modtage samtlige oplysninger, også dem som der ikke længere skulle indberettes (for så at kassere dem), jamen så ændrede man formatet årligt og flyttede rundt på tags. Med en betydelige økonomisk byrde til følge som bliver placeret hos de stakkels ISV'ere som er tvunget til at bruge UNI-Cs fantastiske løsninger. Jo mindre UNI-C laver, jo bedre er min holdning, men nu har jeg også kun kendskab til UNI-C i denne sammenhæng.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere