To unge it-iværksættere vinder dansk app-mesterskab

30. april 2014 kl. 16:45
Vinderne af den danske Imagine Cup-finale blev app’en YouBeRu, der kan måle atleter og løbere i realtid via publikums smartphones. Næste stop er Europamesterskaberne og måske et møde med Bill Gates.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I går tirsdag kunne de to unge it-iværksættere Anders Stolzenbach og Rasmus Theilsø Madsen, træde op på podiet i den danske Imagine Cup-finale som vindere.

Vinderprojekt var YouBeRu-app’en, der i kombination med en særlig chip blandt andet kan bruges til at måle løberes og triatleters bevægelser og hastighed langs deres rute. Hver gang atleten, der har chippen placeret på sig, passerer en publikummer, som har installeret YouBeRu-app’en, registreres atletens placering og hastighed automatisk og sendes til en central server.

Her bliver atleternes data samlet og sendt tilbage til tilskuerne, som kan følge atleterne i realtid på et kort inde i app’en.

Version2 fangede den bare 19-årige Anders Stolzenbach på telefon midt i undervisningen på Frederiksberg HF. Og han var stadig glad efter gårsdagens sejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det var en meget surrealistisk oplevelse at stå på scenen i går med pokalen i hånden. For at være helt ærlig tror jeg det er første gang for os begge to, at vi har vundet noget,« fortæller han.

Arbejdet på YouBeRu, der er en forkortelse for You Better Run, tog for alvor fat tilbage i september 2013 efter en kort indledende idefase i august.

I følge Anders Stolzenbach har de med projektet løst problemerne omkring tidstagning, når det eksempelvis gælder langdistanceløb og triathlon.

Han fortæller, at man i øjeblikket typisk måler løbernes tid via RFID-chips og særlige målemåtter. På et marathon-løb vil der eksempelvis typisk være mellem fem og otte målinger undervejs, hvor den mellemliggende tid bliver udregnet af algoritmer, der “oftest og altid regner forkert,” i følge Anders Stolzenbach, der fortsætter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Man kan ikke sætte en persons præstation ind i en boks. Vi introducerer ægte real lifetime tracking, der giver opdateringer direkte fra hvor løberen er på ruten. Det vil vi kunne gøre helt ned til 60-100 meters præcision, sammenlignet med i dag hvor man tracker hver femte kilometer. Det er en massiv forbedring, og vi ved det kan lade sig gøre at komme endnu længere ned,« siger han.

Han fortæller, at man foruden publikummernes smartphones også vil kunne indsætte små og billige målestationer langs ruten, for at gøre målingerne mere præcise i de mere publikumstomme områder. Men til eksempelvis marathonløb vil også være muligt at placere måleboksen på de såkaldte tidsholdere, der løber med på ruten i bestemte hastigheder.

Chippen på atlerene kommunikerer i første omgang med app’en via bluetooth. Men de to drenge er i øjeblikket i kontakt med teknologihuset Delta om at udvikle en ny chip, hvor der vil blive undersøgt, om der findes en bedre løsning.

Men i første omgang er de to iværksættere nu i fuld gang med at forberede sig på at skulle forsvare deres projekt i den europæiske Imagine Cup, der finder sted i næste uge. Vinder de også den, går de videre til den endelige internationale finale i Seattle, hvor førstepræmien er 50.000 dollars og muligheden for at præsentere ideen for Microsofts grundlægger Bill Gates.

App’en er i første omgang udviklet til Windows Phone. Men de håber, at app’en også snart vil være klar til Android og iOS. Ifølge planen vil teknologien blive sluppet løs i de første mindre danske løb i løbet af efteråret 2014.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger