Undersøgelse: Udviklere elsker Rust
Programmeringssproget Rust scorer mest kærlighed blandt udviklere, der benytter sig af kodeforummet Stack Overflow.
Tjenesten har spurgt 83.000 udviklere fra 181 lande om deres mening, og det har resulteret i rapporten 2021 Developer Survey. Undersøgelsen er udført i maj og juni måned.
Ifølge besvarelserne er Python og Typescript er de to sprog, som flest udviklere ønsker at arbejde med, hvis de ikke allerede gør det.
Perl-udviklere har tilsyneladende haft glade dage på arbejdsmarkedet, men det er måske ved at være slut: Perl flytter fra at være det bedst betalte sprog sidste år, til det femte bedst betalte i år. Udviklere i det Lisp-agtige JVM-sprog Clojure har den højeste medianløn, med 14.000 USD (89.000 kroner) mere end andenpladsen, der besættes af det funktionelle .Net-sprog F#, som ofte benyttes i finanssektoren.
Også et fald fra tronen må det ellers så succesfulde webframework Jquery opleve. I år overgik React førnævnte som det mest anvendte framework til webudvikling. Men opkomlingen Svelte, skrevet i Typescript, er det mest elskede i genren.
Undersøgelsen viser også, at 81 procent af udviklerne er ansat på fuld tid, hvilket er næsten det samme som året før. Andelen af freelancere eller selvstændige steg fra 9,5 procent i 2020 til 11,2 i 2021.
De fleste, nemlig 60 procent, har lært at kode ved at bruge online-ressourcer. De yngre respondenter har en tendens til at lære via online-kurser, fora og andre online-ressourcer. Ældre respondenter har derimod fået lærdommen gennem mere traditionelle kanaler som skole og bøger.
På sky-fronten fastholder Amazon AWS sit forspring som den mest udbredte cloudplatform, men Google Cloud og Microsoft Azure har taget andele i forhold til sidste års undersøgelse.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.