Undersøgelse: Rust er det mest elskede sprog

Illustration: Pixabay.com-bruger terimakasih0
86 procent vil udvikle med Rust, viser Stack Overflows årlige undersøgelse.

Det er Rust, som giver udviklerne bløde knæ og blussen i kinderne. Det viser en ny udviklerundersøgelse, som websiden Stack Overflow har gennemført på 10. år.

Rust er det mest elskede sprog blandt de udviklere, der deltog i undersøgelsen, og det var andet år i træk, at sproget tog den plads. Kun en lille del af deltagerne kender dog sproget, men blandt disse er kærligheden altså stor.

Det kommer til udtryk ved, at procentdelen af udviklere, der udvikler med sproget eller teknologien og har udtrykt interesse i at fortsætte med at udvikle med det, ligger på 86 procent. Det er en god bid fra de næste fire på listen, som er Typescript, Python, Kotlin og Go, der ligger i intervallet fra 67 til 58 procent. Her har Typescript hoppet én plads fra Python, sammenlignet med sidste år.

Læs også: Rust: Sådan vil Mozilla genstarte Firefox med sikker og hurtig kode

Rust er et ungt sprog, som er hukommelsessikkert, men uden at bruge garbage collector til at indfri brugt hukommelse. Det giver små, hurtige og stabile programmer.

Resultaterne af undersøgelsen bygger på næsten 65.000 udviklere. Undersøgelsen blev gennemført i februar, før Covid-19 var blevet erklæret som en global pandemi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Christian Nobel

Desværre (eller måske heldigvis) diskuteres Delphi ikke i stor stil på StackOverflow af ganske mange forskellige årsager.

Det er klart, for des mere besværligt et sprog er at rode med, des flere spørgsmål - det er vist også derfor at JavaScript topper på Stack Overflow som det mest spurgte emne, og der ikke er mange spørgsmål til Delphi.

Og hvis man har skiftet Delphi ud med FreePascal/Lazarus, så er der ingen grund til at stille et spørgsmål på SO, da Lazarus har et kanongodt forum selv.

 • 0
 • 0
#3 Palle Simonsen

De kedelige facts :

 • Stackoverflow spørgsmål om Delphi: 45.874
 • Stackoverflow spørgsmål om Rust: 16.686

Med ovenstående logik må det jo betyde, at Delphi er 3 gange så problematisk at kode i som Rust ;-)

Undersøgelsen er en spørgeskema undersøgelse men jeg ved ikke, om Delphi / Pascal var med i skemaet.

Men godt ord igen. De enkelt sprog har deres 'komfortzone' og det er nu engang lettest og bedst at bruge skruetrækkere til skruer selv om en stålkam eller hammer kan bruges i en snæver vending.

 • 3
 • 0
#4 Christian Nobel

Med ovenstående logik må det jo betyde, at Delphi er 3 gange så problematisk at kode i som Rust ;-)

Touche.

Spørgsmålet er så bare, hvor stor er Rust's brugerbase overhovedet er, jeg har ikke hørt om nogen der bruger det - andet end gamle biler, så bare selve navnet er lidt afskrækkende :-D

det er nu engang lettest og bedst at bruge skruetrækkere til skruer selv om en stålkam eller hammer

Som mester sagde den gang for mange dekader siden, før vi blev velsignet med skruemaskiner:

Lærlingen skruer skruen i, svenden slår den i tre fjerdedele af vejen og skruer den i resten af vejen, mester slår den i hele vejen.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere