Undersøgelse: Kun 12 procent bruger Java 12 eller nyere

4. marts 2022 kl. 09:50
Undersøgelse: Kun 12 procent bruger Java 12 eller nyere
Illustration: Julius Schorzman.
Langtidssupport er den faktor, der har størst indflydelse på Java-udvikleres beslutning om at opgradere til nyere versioner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Størstedelen af Java-udviklerne planlægger at skifte til den seneste LTS-version (Long-Term Support) af sproget. Det fremgår af rapporten 2022 Java Developer Productivity Report, som firmaet Jrebel står bag.

Ifølge rapporten planlægger 62 procent af udviklerne at skifte inden for de næste 12 måneder, skriver SD Times.

Rapporten er baseret på svar fra Java-udviklere over hele kloden. Undersøgelsen løb fra oktober 2021 til januar 2022 og bestod af 876 besvarelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge undersøgelsen er Java 8 i øjeblikket den mest anvendte version i produktionen med 37 procent, efterfulgt af Java 11 med 29 procent. Begge disse er LTS-udgaver. Kun 12 procent af udviklerne bruger Java 12 eller nyere.

En fjerdedel af de adspurgte i undersøgelsen angiver langtidssupport som den faktor, der har størst indflydelse på deres beslutning om at opgradere til nyere versioner. Andre faktorer er sikkerhed, for 23 procent af de adspurgte, ydeevne for 20 procent, nye funktioner for 18 procent og compliance for 14 procent.

Undersøgelsen viser også, at Oracles egen Java anvendes af 36 procent af de adspurgte, mens den generiske udgave af open source-versionen Openjdk anvendes af 27 procent. På tredjepladsen kommer Adoptium, som er en aftapning blandt flere. Den anvendes af 16 procent.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger