Undersøgelse: Kollegialt samvær får par-programmering til at lykkes

5. maj 2021 kl. 10:18
Undersøgelse: Kollegialt samvær får par-programmering til at lykkes
Illustration: Bigstock/Jazz42.
Udviklere bliver ikke mere produktive, bare fordi de placeres ved siden af hinanden. Det kollegiale samvær og hensigtsmæssighed er forbundet med gode par-programmeringssessioner, finder ny undersøgelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny undersøgelse fra Freie Universität Berlin viser, at det kollegiale samvær og fokus på hensigtsmæssighed er det, der får par-programmering til at lykkes. Det skriver Infoq.

I studiet skrives der:

»Mens der er en vis bevidsthed i litteraturen om, at to udviklere ikke pludselig er mere produktive bare fordi de placeres ved siden af hinanden, har der kun været lidt forskning i de elementer, der får parprogrammering til at fungere. Det overordnede mål med vores forskning er at forstå, hvordan 'gode' og 'dårlige' programmeringssessioner for par er forskellige. I sidste ende vil vi give handlingsråd til dem, der praktiserer par-programmering.«

Studiet har analyseret par-programmering i 13 virksomheder. Undersøgelsen konkluderede, at det kollegiale samvær og hensigtsmæssighed er forbundet med gode par-programmeringssessioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det første kendetegn, 'samvær,' forklares som evnen hos velfungerende par til at etablere og vedligeholde en fælles mental model under sessionen. Dette kan indebære, at en deltager er opmærksom på den anden deltagers forståelse af opgaven og er i stand til at tackle de relevante uoverensstemmelser.

Det andet kendetegn, 'hensigtsmæssighed,' handler om balancen mellem adressering af den umiddelbare sag ved hånden og de langsigtede mål for sessionerne, som f.eks. kan være onboarding eller videnoverførsel.

Der har ifølge Infoq været betydelig diskussion i branchen om, hvornår man skal programmere i par, i hvilken sammenhæng det giver mening, og hvordan det gøres bedst.

Nogle peger på, at effekten af ​​parprogrammering på softwarekvaliteten kan variere alt efter opgavens kompleksitet. Andre fremhæver, at metodikker skal bestemmes af dem, der udfører arbejdet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger