Undersøgelse: Kollegialt samvær får par-programmering til at lykkes

Illustration: Bigstock/Jazz42
Udviklere bliver ikke mere produktive, bare fordi de placeres ved siden af hinanden. Det kollegiale samvær og hensigtsmæssighed er forbundet med gode par-programmeringssessioner, finder ny undersøgelse.

En ny undersøgelse fra Freie Universität Berlin viser, at det kollegiale samvær og fokus på hensigtsmæssighed er det, der får par-programmering til at lykkes. Det skriver Infoq.

I studiet skrives der:

»Mens der er en vis bevidsthed i litteraturen om, at to udviklere ikke pludselig er mere produktive bare fordi de placeres ved siden af hinanden, har der kun været lidt forskning i de elementer, der får parprogrammering til at fungere. Det overordnede mål med vores forskning er at forstå, hvordan 'gode' og 'dårlige' programmeringssessioner for par er forskellige. I sidste ende vil vi give handlingsråd til dem, der praktiserer par-programmering.«

Læs også: Par-programmering styrker kode-selvtilliden hos jyske studerende

Studiet har analyseret par-programmering i 13 virksomheder. Undersøgelsen konkluderede, at det kollegiale samvær og hensigtsmæssighed er forbundet med gode par-programmeringssessioner.

Det første kendetegn, 'samvær,' forklares som evnen hos velfungerende par til at etablere og vedligeholde en fælles mental model under sessionen. Dette kan indebære, at en deltager er opmærksom på den anden deltagers forståelse af opgaven og er i stand til at tackle de relevante uoverensstemmelser.

Det andet kendetegn, 'hensigtsmæssighed,' handler om balancen mellem adressering af den umiddelbare sag ved hånden og de langsigtede mål for sessionerne, som f.eks. kan være onboarding eller videnoverførsel.

Der har ifølge Infoq været betydelig diskussion i branchen om, hvornår man skal programmere i par, i hvilken sammenhæng det giver mening, og hvordan det gøres bedst.

Nogle peger på, at effekten af ​​parprogrammering på softwarekvaliteten kan variere alt efter opgavens kompleksitet. Andre fremhæver, at metodikker skal bestemmes af dem, der udfører arbejdet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere