Undersøgelse: Kinesere frygter den øgede ansigtsgenkendelse

En ny undersøgelse viser, at mange kinesere frygter den øgede brug af ansigtsgenkendelse. Det er især læk af biometrisk data, der bekymrer de adspurgte, og det er der god grund til, viser undersøgelse.

74 procent af kineserne frygter ifølge en ny undersøgelse den øgede ansigtsgenkendelse, som Kina i disse år benytter sig af.

Det er især frygten for, at biometriske data bliver hacket eller på anden måde lækket, der fylder hos de adspurgte, idet over 80 procent svarer, at de er bekymrede for det.

Et flertal af de adspurgte mener dog også, at den massive overvågning giver et mere sikkert offentligt rum.

Undersøgelsen er en af de første, der viser de kinesiske borgeres mening om ansigtsgenkendelse. Den er bragt i The Financial Times (betaling kræves), men er lavet af Nandu Personal Research Centre.

Den viser også, at over halvdelen af de adspurgte er bange for, at deres færden bliver overvåget, og 84 procent vil gerne være i stand til at kunne slette deres data.

Læs også: Kina indfører ansigts-scanning ved telefonkøb

Usikker ansigtsgenkendelse i Kina

Ansigtsgenkendelse er ved at blive indført på stationer, i skoler og shopping centre landet over, skriver BBC.

Kinesernes bekymring for deres biometriske data er ifølge flere undersøgelser ikke ubegrundet. Det fremgår blandt af en undersøgelse lavet af Comparitech, der viser, at Kina ’ikke har en specifik lovgivning til at beskytte borgernes biometriske data’, og at der ’mangler sikkerhedsforhold for ansatte på arbejdspladsen’.

Læs også: Kinesisk tiltag om computerspil på vej: Børn under 18 må ikke spille online mellem 22 og 8

Svært at undgå

Kina har flere kameraer med ansigtsgenkendelse end nogen andre lande i verden. Tidligere på måneden har Zhengzhou, hovedstaden i det nordøstlige Kina, indført ansigtsgenkendelse på alle metrostationer.

Selvom der er bekymring for den stigende brug af ansigtsgenkendelse, fortsætter staten med at gøre teknologien obligatorisk på flere områder.

Version2 skrev for nylig om, hvordan kinesere nu skal have scannet ansigtet, hvis de køber en ny telefon eller datapakker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere