Underskriftindsamling mod afskaffelsen af store bededag ramt af hackerangreb

18. januar kl. 10:0011
Lizette Risgaard, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard. Illustration: Pressefoto/Fagbevægelsens Hovedorganisation.
»Vi håndterer hackerangrebet og tager sagen meget alvorligt,« skriver Fagbevægelens Hovedorganisation i et tweet om angrebet, der angiveligt ramte efter klokken 20:30 tirsdag aften.

Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) underskriftindsamling »Bevar store bededag«, der søger at få regeringen til at droppe planerne om afskaffelsen af fridagen, er blevet angrebet af hackere.

Det skriver DR på baggrund af et tweet fra FH.

Kære alle  
Vores underskriftindsamling "Bevar store bededag" er på et tidspunkt efter 20.30 blevet angrebet af hackere. Vi kan derfor p.t. kun bekræfte +210.000 underskrifter. Vi håndterer hackerangrebet og tager sagen meget alvorligt. #dkpol #arbejde

— FH Danmark (@FH_danmark) January 17, 2023

Vi indsamler fortsat underskrifter. Samtidig foregår et arbejde med at blokere nogle IP-adresser og rydde ud i falske emails. De to ting kan godt foregå sideløbende. Nu sætter vi tælleren på pause mens arbejdet foregår. Vi kan bekræfte +220.000 underskrifter. pic.twitter.com/Urk4f13U3X

— FH Danmark (@FH_danmark) January 17, 2023

 

»Vi håndterer hackerangrebet og tager sagen meget alvorligt,« skriver FH i tweetet og oplyser samtidig at angrebet fandt sted efter klokken 20:30 i går aftes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Samtidig foregår et arbejde med at blokere nogle IP-adresser og rydde ud i falske emails.«

FH kan for nuværende bekræfte 220.000 underskrifter.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
19. januar kl. 12:33

Den underskriftindsamling er så latterligt elendigt konstrueret, at det halve kunne være nok - den beder om at blive misbrugt...

Enhver idiot, kan skrive et fiktivt navn, samt postnummer, og en mail, fra en af internettets overflod af sider, hvor du kan få en midlertidig email - TRO MIG, JEG HAR NETOP LIGE TESTET SIDEN.

Og hvis man vil undgå at de blokerer for en IP-adresse - som de skriver de gør - så kan man blot genstarte sin telefon, da man så vil få en ny IP, og derefter lave en ny (falsk) underskrift.

Og hvordan vil de "rydde ud i falske emails", når de ikke aner om en mail er falsk eller ej? Og hvad er overhovedet en såkaldt "falsk email"? Det koncept eksisterer slet ikke... Enten findes der en email med et specifikt navn, eller også gør der ikke.

Hvorfor i alverden har de ikke bare brugt borgerforslag i stedet for?

7
19. januar kl. 00:42

Når man laver sådan en underskriftindsamling skal det gøres ordentligt og professionelt. "Kan det her misbruges" SKAL være et spørgsmål, som kan besvares med NEJ.

9
19. januar kl. 10:18

Det må ligge i naturlig forlængelse af problematikken omkring hastelovgivning. Når man nu hastede hjemmesiden igennem, får man måske lavet noget juks.

5
18. januar kl. 13:08

Det er sabotage af befolkningens ret til at tilkendegive deres mening, i det man forsøger at gøre afstemningen meningsløs.

1
18. januar kl. 12:23

Hackere og hackere. Er det hacking at nogen laver et script der submitter deres underskriftsformular flere hundretusinde gange med nogle tilfældige data? Så et screenshot på Twitter med 400k+ underskrifter.

2
18. januar kl. 12:45

Tænkte også det samme, men hvad kalder man det så, hvis det ikke er hacking?

8
19. januar kl. 07:09

Tænkte også det samme, men hvad kalder man det så, hvis det ikke er hacking?

Tja - når nu det er Fagbevægelsens Hovedorganisation, det går ud over, må den rigtige betegnelse være "Blokade".

Og politiet bør selvfølgelig afvise sagen med henvisning til den danske model - som de plejer, når fagforeningerne selv tyer til ulovligheder og forhindrer lovlige, danske virksomheder i at udføre deres arbejde.

11
19. januar kl. 23:18

når fagforeningerne selv tyer til ulovligheder og forhindrer lovlige, danske virksomheder i at udføre deres arbejde.

Ak ja, i de gode gamle dage kunne man sætte pakket i fængsel, sende provokatører i blandt dem, lade husarene prygle dem med sabler eller deportere dem ...

Savner du dårlige lønninger og elendige arbejdsforhold?

4
18. januar kl. 13:06

Ja, svindel hvis formålet er foregive at man stemmer, men hvis formålet er at ødelægge afstemningen, så er det noget andet ? (Mit spørgsmål er faktisk seriøst ment!)