Under halvdelen af patienter ønsker digital indkaldelse til undersøgelse på sygehuset

Under halvdelen af de patienter, som blev tilbudt at blive indkaldt digitalt til en CT-scanning, sagde ja tak til at få indkaldelsen i e-Boks eller på Borger.dk i stedet for pr. brev.

De fleste patienter, som skal indkaldes til undersøgelse på sygehuset, foretrækker stadig at modtage indkaldelsen som brev. Men de patienter, som vælger at få en digital indkaldelse er tilfredse. Det fremgår af et forsøg på Aarhus Universitetshospital.

Ud af 155 patienter, som skulle have foretaget en CT-scanning af nyrerne, sagde 25 procent, at det ville passe dem fint at modtage en digital indkaldelse på e-Boks eller Borger.dk, mens 21 procent sagde, at de ville kunne leve med kun at modtage en digital indkaldelse. Resten foretrak en indkaldelse pr. brev.

Efterfølgende viste interview med de personer, som havde fået en digital indkaldelse, dog, at de generelt var tilfredse og positive over at modtage indkaldelsen digitalt.

Aarhus Universitetshospital planlægger at udrulle et nyt system til elektroniske indkaldelser og fjernprint, som vil lade patienterne vælge mellem brev eller elektronisk besked, i løbet af 2012.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Brian Rønnow

Det giver et godt grundlag for at finde ud af alder og hvorfor de ikke ønsker at spare på vores naturlige resourcer. Som jeg så læser lidt mellem linierne skal der gøres en del for at folk bliver fortrolige med at bruge det midie til at få indkaldelsen. Ved at der er afsat penge til undervisning af ældre der er "bange" for at bruge E-boks og Borger.dk.

 • 0
 • 2
#4 Hans Schou

Når jeg hører e-boks og borger.dk daler min interesse betydeligt!

Ja med overskriften tænker man straks "det var da egentlig sært".

Jeg kommunikere fint med skattevæsnet og min bank med email, hvorfor kan andre så ikke finde ud af det? Og hvis mailen skulle indeholde noget fortroligt, så krypter den. SMS er også en mulighed.

Aarhus Universitetshospital må se lidt indad, i stedet for at dømme patienter dumme.

 • 3
 • 0
#8 Per Erik Rønne

Jeg krypterer aldrig mine mails, og modtager ingen krypterede mails.

Det der sendes fortroligt sendes alligevel til eBoks, som jeg så kan læse på min iPad, da Mac her er for besværlig.

I øvrigt kom jeg til at trykke på den forkerte knap, da jeg ville svare dig. Du står således nu som »anmeldt« ;-(.

 • 0
 • 0
#9 Jesper Lund

Brugervenligheden af eBoks stiger i øvrigt, hvis man læser indholdet på sin iPad i stedet for Mac eller Win. eBoks er nemlig kommet med en iPad-løsning, uden "NemID".

Ja, det er godt nok imponerende. E-Boks afskaffer KMD pinkode login på web med ultrakort varsel uden nærmere begrundelse, og tvinger folk til at bruge NemID for at læse deres "egen" post, hvorefter e-Boks indfører pinkode login på iPad..

 • 1
 • 0
#12 Henrik Stig Jørgensen

Jeg krypterer aldrig mine mails, og modtager ingen krypterede mails.

Hvordan kan du så udtale dig om brugervenlighed ifbm. kryptering af mails?

I øvrigt er det vel meget forskelligt afhængigt af hvilken mail-klient man benytter.

I den ene ende af spektret er der mail-klienter uden nogen kryptografisk understøttelse, som kræver copy-paste af den krypterede besked og installation af separat kryptografisk software.

I den anden ende af spektret er der webmail-klienter, der implicerer et key-escrow system hvor webmail-udbyderen (privat eller offentlig) har kontrol over ens nøgle og således kan gøre alle kryptografiske omstændigheder transparante for brugeren.

Den ene går på kompromis med brugervenligheden, den anden går på kompromis med sikkerheden.

Mit argument er blot: Det ene udelukker ikke det andet. Lad dog brugeren selv vælge.

 • 0
 • 0
#13 Per Erik Rønne

@Jesper Lund,

Hvordan mener du dog at Apple skulle kunne læse indholdet af min eBoks på min iPad?

@Henrik Stig Jørgensen,

Mine erfaringer med kryptering af mail er at det er besværligt. I øvrigt sender jeg ikke mails af en fortrolighed, der kræver kryptering. De mails jeg modtager af den type, sendes til min eBoks, med advisering til min mail-adresse.

 • 1
 • 0
#14 Nikolaj Bech

Jeg er heller ikke vildt begejstret for e-boks, men mest fordi det føles som at gå på postkontoret efter sin post i stedet for blot at hente den i sin postkasse.

Men jeg kunne godt leve med e-boks hvis jeg så bare kunne læse den fra min normalle e-mail klient. Sikkerhedsmæssigt kan det vel klares ved at køre imap over ssl, det gør jeg allerede med min private post.

Hvis almindeligt login ikke er sikkert nok så var det da en oplagt lejlighed til at få indført en rigtig digital signatur man kunne bruge til ssl forbindelsen :-)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere