Facebook censurerer Neptuns bronze-penis

Trods millioner af private fotografier, hundredevis af billeder på Google og offentlige tilgængelighed i over 50 år, vil Facebook ikke have et billede af den romerske havgud Neptun på deres site.

Den italienske historiker Elisa Barbari har måttet fjerne statuen af den romerske havgud Neptun fra en facebookside, der fortæller om de historiske seværdigheder i Bologna i Italien. Det skriver telegraph.co.uk.

»Jeg ville bare promovere min side, og derfor valgte jeg det gode billede. Men det lader til, at statuen på billedet viser for meget kød. Virkelig, Neptun? Det er sindssygt!,« siger Elisa Barbari til Telegraph.

Men Facebook står fast på sin beslutning om at censurere den svært muskuløse havgud.

»Det censurerede billede er åbenlyst seksuelt og viser i vid udstrækning hud. Det fokuserer desuden unødigt på kropsdele,« skriver Facebook til elisa Barbari.

»Billeder, der viser nøgenhed og meget nedringet tøj er ikke tilladt, selv ikke hvis det tjener kunstneriske eller uddannende formål.«

Offentlig tilgængelig i århundreder

Statuen har været offentlig tilgængelig siden den blev rejst i 1560 og fotograferes hver år af millioner af mennesker. Derfor mener historikeren ikke, at det giver mening at bandlyse den fra de sociale medier.

Hun fortæller også Telegraph, at man tilbage i 1960 dækkede statuen til, når der var børnefester på pladsen, statuen står på.

»Måske Facebook ville foretrække, om man begyndte at klæde statuen på igen,« siger hun ironisk.

Deler skæbne med Den Lille Havfrue

Statuen af Den Lille Havfrue er også i flere omgange blevet blokeret fra Facebook. Både, fordi hun er let beklædt, men også fordi der ifølge Facebook hviler en stærk Copyright-aftale over hende. Derfor risikerer Facebook store søgsmål fra arvingerne til kunstneren bag Den Lille Havfrue, Edvard Eriksen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Christiansen

I følge The Guardian, har facebook ophævet forbuddet mod statuen:

“Our team processes millions of advertising images each week, and in some instances we incorrectly prohibit ads. This image does not violate our ad policies. We apologise for the error and have let the advertiser know we are approving their ad.”

  • 1
  • 0
Peter Christiansen

Jvf. ophavsretslovens §38 stk. 4, overgår retten til vederlag, til arvingerne.

Stk. 4. Retten til vederlag består indtil ophavsrettens udløb, jf. § 63. Retten er personlig og uoverdragelig. Efter ophavsmandens død falder retten dog i arv til ophavsmandens ægtefælle og livsarvinger. Efterlader ophavsmanden sig ikke ægtefælle eller livsarvinger, tilfalder vederlagsretten den organisation, som er nævnt i stk. 5.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere