Ulovlig ansigtsgenkendelse udløser millionbøde til svensk politi

Politiet har på ulovlig vis brugt den kontroversielle software ClearView AI. Illustration: Fotonen/Bigstock
Politiet i Sverige får en bøde på 2,5 millioner svenske kroner for at bruge ClearView AI ulovligt.

Svensk politi får en bøde på 2,5 millioner svenske kroner (ca. 1,84 millioner danske kroner) for ulovligt at bruge ansigtsgenkendelsessoftwaren ClearView AI.

Det skriver Computerworld.

Ifølge det svenske datatilsyn (IMY), mangler politiet at tage flere organisatoriske foranstaltninger for at sikre de involverede personers databeskyttelse. Man peger også på, at politiet mangler at lave en konsekvensanalyse.

Læs også: Forsker kritiserer danske GDPR-bøder: »Jeg synes, det er påfaldende, hvor lavt de ligger«

»Der er en klar lovgivning om, hvordan politiet skal behandle personoplysninger. Politiet har et ansvar for at sikre, at alle ansatte ved, hvordan reglerne er,« skriver IMY i afgørelsen.

Teknologien er dog kun brugt af et lille antal betjente, lyder det fra det svenske politi. For omkring et år siden kom det frem, at virksomheden bag ClearView AI har indsamlet omkring 3 milliarder billeder fra blandt andet Youtube og Facebook til en database, som amerikanske efterretningstjenester har brugt.

Læs også: Svensk politi i søgelyset for ophobning af persondata

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Knud Larsen

Som du antyder er det mere end almindeligt at politiet bryder loven. Læs Karl Pedersen om etableringen af politiet i København ca 1800, så vil man forstå de gamle dogmer kører videre. Politichefen var både politi, anklager og dommer og det er ikke rigtigt forandret i dag. Der kan også henvises til Bogen om Lovsjusk og magtfordrejning der også indeholde rnogle afnsit om politiet ligesom selvfølgelig om Domstolene, Rigsret, Skat og Retssikkerhed. se på www.optimalPub.dk se under /udgivelser.

  • 2
  • 1
#6 Finn Christensen

Teknologien er dog kun brugt af et lille antal betjente, lyder det fra det svenske politi.

Jeg stjæler kun en lille smule en gang imellem, og Olga banker kun Viggo samt kun 10 min. hver mandag, for så er det helt lovligt - 100% hjernedøde fæhoveder.

  • 3
  • 0
#7 Claus Vaaning

er jo, at når man nu giver Politiet en bøde, hvem er det så der kommer til at betale?

Rigtigt gættet, det er skatteyderne der betaler.

En langt bedre fremgangsmåde var nok en frihedsstraf til de (U)ANSVARLIGE politiembedsmænd der har beordret / rekvireret dette!

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere