Ulovlig adgang til 23 børns Aula-data: KMD igen i problemer med Datatilsynet
Mindst 23 børn har været udsat for et brud på deres persondatasikkerhed, efter plejeforældre ved en fejl fik adgang til deres personnumre og kontaktoplysninger gennem kommunikationsplatformen Aula.
Det har ledt Datatilsynet til at udtale alvorlig kritik af it-virksomheden KMD, som står bag fejlen og den uautoriserede adgang til børnenes personoplysninger.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Hvor bliver bøderne af? En bøde til KMD på 2-10 millioner pr krænket barn, rimeligt? Det vil nok medfører en bedre testning.
Jeg forstår ikke, hvorfor plejeforældre ikke må have adgang til cpr-nummer og kontaktoplysninger. Skal de ikke evt. til læge med barnet?
Det er jo efterhånden dagligt, vi hører disse historier om følsomme data på afveje, på trods af alle løfter om det modsatte. Det bliver ikke bedre - snarere værre. Mon ikke vi snart skal drage den konklusion, at det ikke er muligt at sikre data, og at det eneste, der er at gøre, er at holde op med at samle disse enorme mængder data om borgerne - nøjes med det nødvendige?
Det bliver ikke bedre - snarere værre. Mon ikke vi snart skal drage den konklusion, at det ikke er muligt at sikre data
Den eneste grund til at vi hører mere og mere er, at der er pligt til at underrette Datatilsynet. Du havde ikke hørt om det her brud før GDPR.
Det er sikkert rigtigt. Så vi skulle have draget den konklusion for år tilbage.
Inden KMD kørte den nye funktion ud, havde man testet, at den virkede korrekt; at den rigtige data blev overført til Aula i forbindelse med en indberetning til KMDs system. Men man havde ikke testet, hvordan de overførte oplysninger blev brugt i Aula.
Som jeg læser ovenstående, så er det nogenlunde dette scenarie:
Jeg sætter 100kr ind i banken, og en anden hæver 100kr, for at bruge dem til noget kriminelt.
Skal jeg så straffes for vedkommendes kriminelle handling?
Eller er der noget jeg overser?
Jeg sætter 100kr ind i banken, og en anden hæver 100kr, for at bruge dem til noget kriminelt.
Analogien er mere at du tror du sætter 100kr. i banken, men banken lægger dem bare i en papkasse på gaden, hvorfra nogen tager dem.
Dejligt at se Datatilsynet er begyndt at træde i karakter.
Tjaeeee, der har vel reelt ikke været nogen reele konsekvenser for KMD de andre gange. Går den så går den...