Ulands-pc får Windows XP

Microsoft har indgået en aftale med OLPC om at gøre XO-pc'en tilgængelig i versioner, der kører Windows.

En ny aftale mellem Microsoft og One Laptop Per Child-projektet betyder, at de to nu vil samarbejde om at gøre modeller af projektets XO bærbare pc tilgængelig med Microsofts styresystem Windows XP.

One Laptop Per Child, OLPC, begyndte som et projekt, der skulle skabe en bærbar pc til en pris på 100 dollars til brug i undervisningen af skolebørn i udviklingslande.

Siden har prisen nærmet sig det dobbelte af det oprindelige mål, og XO har fået konkurrence fra projekter fra blandt andet Intel, der ligeledes vil skabe et marked for billige bærbare pc'er til udviklingslandene.

XO blev skabt med Linux som underliggende styresystem for OLPC's Sugar-softwarepakke. Der har dog allerede tidligere i år været rygter fremme om, at Microsoft arbejdede på en version af Windows til XO.

Ud fra et billede frigivet af Microsoft ser det ud til, at softwaregiganten har formået at få en version af Windows XP Professional til at køre på den bærbare pc, som for at nedbringe prisen har begrænset hardware.

Microsoft har tidligere luftet idéen om at forlænge levetiden for Windows XP til brug for eksempelvis sådanne pc'er, der skal hjælpe Microsoft med at få fodfæste på de nye it-markeder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Med Win XP stiger sortbørsværdien af XO-PC'en betragteligt, så nu vil de fleste PC'er doneret til børn i Afrika med stor sandsynlighed havne på det sorte marked, og dermed ikke gavne børnenes uddannelsesniveau.

OLPC stiftelsen har det i forvejen ikke alt for godt, og vil næppe overleve udbredt sortbørshandel, for det vil afskrække potentielle givere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere