Ukrainsk internettrafik omdirigeres til Rusland

2 kommentarer.  Hop til debatten
Ukrainsk internettrafik omdirigeres til Rusland
Illustration: Jesper Stein Sandal.
De fleste af omkring 1.200 internetudbydere i de russisk besatte områder af Ukraine får omdirigeret deres internettrafik til Rusland, oplyser de ukrainske cybersikkerhedsmyndigheder.
16. juni kl. 09:20
errorÆldre end 30 dage

Al internettrafik i den syd-ukrainske by Kherson fra den lokale udbyder KhersonTelecom er siden 30. maj blevet omdirigeret til at gå igennem udbyderen Miranda Media, som selv går gennem den russiske internetudbyder Rostelecom.

Det skriver Wired. Oplysningerne er bekræftiget af internetovervågningsvirksomheden Cloudflare.

Læs også: Flere Microsoft Exchange servere angribes lige nu med BlackCat-ransomwaren

Souschef hos den ukrainske cybersikkerhedsmyndighed State Services for Special Communication and Information Protection (SSSCIP), Victor Zohora, kalder det et brud på menneskerettighederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da al trafik vil blive kontrolleret af russiske specialtjenester, vil den blive overvåget, og de russiske invasionsstyrke vil begrænse adgangen til informationskilder, der deler sandfærdig information,« siger han til Wired.

Læs ogsåDansk Erhverv fremlægger ni visioner for et digitalt Danmark i 2042: Borgere skal eje og kontrollere egne data

Omdirigeringen af internettrafikken til Rusland gælder ifølge Victor Zohora ikke kun KhersonTelecom, men de fleste af omkring 1.200 internetudbydere i de russisk besatte områder af Ukraine, som foruden Kherson tæller blandt andre byerne Luhansk, Donetsk og Zaporizhzhi.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. juni kl. 15:54

Lyder noget urealistisk at der skulle være 1200 Internetudbydere, alene i de besatte områder af Ukraine. Godt nok er det et stort land, men......

2
22. juni kl. 12:02

Lyder som et stort tal enig. Dog hvis man sammenligner med Danmark, ca 50 selskaber der udbyder mobiltelefoni, og efter hvad jeg har kunnet "sjusse" mig frem til (der findes tilsyneladende ikke en optælling på landsplan) har vi nok omkring 90-100 ISP fordelt over hele landet. Vi snakker de store landsdækkende, og de små lokale som f.eks. antennelaug der i en optælling også vil optræde som Internetudbydere selvom de er transit-sælgere i min optik.

Så et land med ca 6mil indbyggere har omkring 90 ISP, modsat et land med over 44mil (7-7,5 gange DK's) og en noget større geografisk spredning, der er det nok ikke helt ved siden af med 8-10 gange flere mindre udbydere.

Tænk f.eks. Djursnet tilbage da ingen af de landsdækkende selskaber ønskede at udbyde ADSL. Samme er set mange steder i f.eks. Canada og USA ude i de mindre samfund.

At 1200 så nok er i overkanten, nok nærmere 800'ish er mit bud og af dem nok maks 3-400 i de besatte områder, dette anslået uden at kende til den præcise infrastruktur.