Ukraine beder ICANN om at slette alle russiske domæner

2. marts 2022 kl. 10:006
Ukraine beder ICANN om at slette alle russiske domæner
Illustration: designtools | Bigstock.
Det vil i praksis slette russiske sites fra internettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som endnu en reaktion på Ruslands invasion af Ukraine beder Ukraine nu Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) om at slette alle russiske domæner. Det skriver TheRegister.

»All of these measures will help users seek for reliable information in alternative domain zones, preventing propaganda and disinformation,« lyder det således i en email fra vicepræmierminster Mykhailo Fedorov's email says.

Han argumenterer især med, at Putin især bruger russiske domæner til at sprede hvad han beskriver som 'krigspropaganda'.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkret er der tale om domænerne “.ru”, “.рф”, “.su”, samt nedlukningen af DNS root servere, der servicerer Rusland og deres tilhørende TLS/SSL-certifikater.

I alt er der tale om mere end fem millioner domæner. Professor ved University of Vienna og medlem af ICANN, Erich Schweighofer, skriver:

»ICANN is a neutral platform, not taking a position in this conflict but allowing States to act accordingly, e.g. blocking all traffic from a particular state. We know and we are aware of the very difficult and dangerous situation. However, removing Russia from the internet does not help supporting the civil society in this country for a democratic change.«that outlined exceptions to it's policy.«

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
2. marts 2022 kl. 18:11

Selvom det kan være skidt, så er jeg tilhænger af at al information skal være tilgængeligt.

Det er en kedelig vej Ukraine er begyndt at tage, De kræver mere og mere, til trods for situationen før var at de ikke havde krav på bare en lille smule af det de beder om nu.

Og nu vil man kræve endnu mere.

Hvis man er bange for propagandaen, så må det vel være fordi man er bange for der også gemmer sig nogle sandheder deri.

Vi har ikke brug for mere kontrol af informationer, vi har brug for mindre kontrol.

lad informationen være fri, så folk med egne øjne kan se hvorfor noget er galt, istedet for de får bundet en historie på ærmet om hvorfor noget er forkert.

Man kan snakke længe om at en kogeplade er varm og man brænder sig hvis man holder hånden derpå, men hvis man aldrig prøver det og oplever det, hvordan kommer man så nogensinde til at vide om det er sandt?

Er det ikke hvad der burde være kendetegnet på vesten, vi er ikke bange for fri information, fordi vi bliver uddannet godt nok til at skelne mellem skidt og kanel?

5
2. marts 2022 kl. 13:56

Fordelen med at ICANN er neutral, så kommer det ikke i hængerne i et FN organ, som nogle lande gerne vil have, som gerne vil have mere kontrol over internettet. Hvis det sker, så vil jeg sætte spørgsmål hvor uafhængig det bliver i fremtiden..

4
2. marts 2022 kl. 13:20

Problemet er også, hvem man også bør slette? Israel måske? Saudiarabien vel også? USA?

Det duer ikke rigtigt. Støjsendere, forbud mod russiske aviser, ...

På et eller andet tidspunkt får vi leveret flere argumenter til Putin. Endda nogle der ikke er helt løgn (det vil undre og glæde ham).

Hvis man fjerner alle .ru-domæner, kan folk, der er mindre glade for Putin, måske heller ikke kommunikere med omverdenen.

3
2. marts 2022 kl. 11:27

Mon ikke russerne kunne finde ud af at sætte deres eget system op i løbet af et par dage så de igen kan få propaganda ud til folket.

De behøver ikke "et par dage", de har for ikke så længe siden testet "Rusland uden internet" så de kører allerede i en tilstand hvor udgående forbindelser kun er "nice to have", det er omtrent det samme EU gerne vil.

2
2. marts 2022 kl. 11:00

Det ville være fint nok hvis Ukraine krævede alle .ua domæner som var på russiske hænder slettet (selv om det måske ikke er så mange), men jeg kan heller ikke se formålet med at kræve .ru slettet. Mon ikke russerne kunne finde ud af at sætte deres eget system op i løbet af et par dage så de igen kan få propaganda ud til folket.

Som Erich Schweighofer skriver så kan de vestlige lande blot blokere for internettrafik til og fra Rusland.

1
2. marts 2022 kl. 10:18

"If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality."

  • Desmond Tutu