Nokias kameraskandale fortsætter: Hvad betyder »truffet de nødvendige foranstaltninger«?

Nokia erkender dårlig dømmekraft, da man besluttede at bruge professionelt udstyr til at vise, hvor godt et kamera den nye topmodel Lumia 920 har. Som konsekvens har mobilgiganten " truffet de nødvendige foranstaltninger" - dog uden at sige, hvad disse indebærer.

»Vi har truffet de nødvendige foranstaltninger.«

Sådan lyder svaret fra Nokia, efter at det er kommet frem, at firmaet har fusket med de billeder, som skulle vise, hvor godt et kamera Nokia har udstyret deres nye smartphone Lumia 920 med.

Læs også: Konsulentfirma advarer mod telefonhackere

Firmaet ønsker dog på ingen måde uddybe, hvad de ‘nødvendige foranstaltninger 'dækker over. Det skriver Cnet.com.

Den uldne udmelding kommer efter, at Nokia selv nedsatte en undersøgelsesgruppe for at finde frem til, hvordan fejlen, som Nokia selv kaldte skandalen, kunne ske.

Læs også: Nokia vil til bunds i videofusk-skandale: Indleder uafhængig undersøgelse

I en officiel udmelding skriver Nokia:

»I dag har vi afsluttet den interne undersøgelse, og vores resultater bekræfter, at dårlig dømmekraft blev udøvet i brugen af ​​de billedematerialet. Som et resultat, har vi truffet de nødvendige foranstaltninger,« skriver en talsmand.

Cnet.com har efterfølgende forsøgt at få Nokia til at uddybe, men firmaet har lukket af på flere spørgsmål vedrørende kameraskandalen.

Pas på spejlbilleder

Som led i Nokias lancering af deres topmodel kaldet Lumia 920, udsendte finnerne i første omgang en video, hvor en pige kommer cyklende. Videoen skal demonstrere, hvor godt Nokias PureView-kamerateknologi fungerer, selv mens man cykler på ujævnt underlag. Uheldigvis for Nokia, så havde de anvendt et mere mere avanceret kamera til at optage pigen med.

På et tidspunkt i videoen kører pigen forbi en holdende trailer med ruder, hvor spejlbilledet fra traileren afslører, at der ved siden af pigen kører en kamerabil. Og der ikke tale om det 8,7 megapixels kamera, som sidder i Lumia 920.

Nokia fremviste på deres lancering også en række billeder, hvor PureView-teknologien skulle have taget nogle aften/ nattebilleder, men også disse billeder viste sig at være taget med et andet kamera.

Se videoen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

"Så sammenlign det med Apple, der tilskærer en scene fra Star Trek for at det ser bedre ud på deres 4:3-formats iPad, hvis du mener det er mere passende."

Tilskære ? Med det mener du at trykke på zoomknappen i video player UIet ?

Og viste de det på en skærm som du ikke får med iPaden ? Som er flere tusinde euro dyrere end den skærm du får med iPaden ?

Det der er en falsk sammenligning. At Apple aktivere en funktion som følger med iPad som så fremstår bedre, er ikke det samme som at Nokia fusker med at vise billeder og video der IKKE blev optaget med det produkt de forsøger at sælge...

Hvis du ser de billeder Apple viser frem i deres produkt demonstrationer er de ikke perfekte når man zoomer ind, men de er stadig ret gode...

  • 0
  • 0
Lars Madsen

Nokia snød med filmen, det var dumt, meget dumt Bøv. Men jeg kan ikke hvordan "Skandalen forsætter" ved at Nokia siger at de vil gøre noget ved sagen?

Det er vel næppe en skandale at sige at man vil tage hånd om prolemet, uden eksplicit at offentliggøre en detaljeret plan. En plan som foreløbigt kun har ét punkt: At undersøge hvad der gik galt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere