Ugens udvikler: Martin Jensen

Sponseret af Microsoft sættes fokus på udviklere, der fortæller om oplevelser og udfordringer med at udvikle i skyen.

Hvad arbejder du på netop nu?
Et Azure blob verifier tool til Composite C1 til udviklere. Så de kan fange evt. fejl tidligt, når de udvikler sites i C1. Det er en afrunding af et større projekt, hvor jeg har arbejdet på at få Composite C1 til at køre på Azure (single instance). Næste skridt bliver at få C1 til at køre i multi instance og/eller multi tenant.

Hvad er de største udfordringer i de projekter, du sidder med?
At Azure er meget nyt og lidt umodent. Er blevet overrasket over flere ting, som ikke virkede, som jeg havde forventet. Inklusive bugs i Azure. Dokumentation er begrænset, og andres erfaringer på nettet er/var der heller ikke meget af. Så jeg måtte gøre mine egne erfaringer helt fra bunden af. Det er lidt andet miljø at udvikle til, end det jeg er vant til, så der var flere aha-oplevelser. Det, som jeg laver, er der bare ikke ret mange andre, der har prøvet før, og slet ikke skrevet om det på nettet.

Hvilke udviklingsværktøjer benytter du - og hvad betyder de for dig?
Primært Visual Studio. Men også Total Commander, ReSharper, Reflector. Visual Studio er jo et must, når man laver .NET. Det der betyder mest for mig er, at værktøjerne gør mig mere effektiv og jeg laver færre fejl. Det skal gøre trivielle opgaver så lette og så hurtige at udføre som muligt. Det er også vigtigt for mig, at de ikke er langsomme. Tidligere versioner af ReSharper gjorde min VS rigtig langsom til flere ting, og så var gevinsten, som Reshaper kom med, bare ikke god nok til den ekstra ventetid, det kom med.

Hvad vil du gerne arbejde mere med det næste år?
Mere Azure kunne være meget fedt! Azure er stadig meget nyt, og der kommer løbende nye ting til, så der er stadig meget, jeg ikke har fordybet mig i endnu. Jeg ser også frem til, om der kommer noget nyt på C# compiler fronten eller .NET frameworket. Hvis vi er heldige, kommer der nogle CTP'er, vi kan lege lidt med og gøre os klar til.

Hvordan kom du i gang med at udvikle software?
I en meget tidlig alder fik jeg adgang til en Commodor Vic 20 og blev hurtigt fanget af hvor let det var at skabe noget, set i forhold til at skulle lave noget i træ, sten, mm. Kan stadig huske min første for-løkke der skrev ”Martin er sej” 20 gange på skærmen. Som tiden gik, fandt jeg ud af, at jeg havde et talent for at kode, og så valgte jeg studium efter det, jeg var god til. Så jeg gik på matematisk linie på gymnasiet for at kunne læse til datalog.

Hvad finder du spændende ved branchen?
Jeg synes det er meget spændende at fordybe sig i nye technologier såsom Azure, og tidligere var det specielt LINQ og parallelisering. Men det er også spændende at være med til at skabe noget nyt helt fra bunden og være med til at forme det. Der er også en del problemløsning i softwareudvikling, og det er også med til at gøre det spændende. Det giver løbende nye udfordringer.

Martin Jensen, Core developer

Composite A/S, Nygårdsvej 16, 2100 København Ø
www.composite.dk

Personlig kontaktinformation:
LinkedIn: http://dk.linkedin.com/pub/martin-ingvar-kofoed-jensen/1/7b2/937
Twitter: @IngvarKofoed
Blog: http://toolheaven.net/
Stack Overflow: stackoverflow: http://stackoverflow.com/users/399342/martin-ingvar-kofoed-jensen

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017