Ugens job: Find virksomhedernes skjulte sikkerhedshuller

Der er brug for en hel flok nye it-sikkerheds-eksperter hos konsulentfirmaet Accenture i takt med, at efterspørgsel efter sikkerheds-tjek hos virksomhederne stiger.

Find de blinde vinkler og de sorte huller i virksomheders it-sikkerhed.

Sådan lyder meget kort jobbeskrivelsen for de it-sikkerheds-konsulenter, som Accenture er på jagt efter lige nu. Jobopslaget har hverken en ansøgningsfrist eller et loft over antal stillinger, for lige nu er der brug for alle dem, der er dygtige nok, forklarer Kim Bech, ansvarlig for technology consulting i Accenture. Kravene er blandt andet en lang it-uddannelse som ingeniør eller datalog, og mindst tre års erfaring med at styre it-sikkerhed.

Hvad skal man lave?

»Konsulenten skal rådgive vores kunder om it-sikkerhed. Vi rådgiver inden for seks områder, hvor et af dem for eksempel er security risk management. Alle virksomheder skal have gennemgået deres risk management, inden de går igennem en intern og ekstern audit.

Et andet felt hedder data protection. Er virksomhedens data sikret godt nok? Hvordan beholder man data fortroligt, og hvad gør man, hvis en computer eller mobiltelefon bliver stjålet?

Medarbejdernes rettigheder i en virksomhed skal også styres. Når man bliver ansat, får man nøglekort og adgang til forskellige systemer, og man bliver tildelt forskellige roller. Når en ansættelse afsluttes, skal det hele lukkes ned igen, og med de rette værktøjer kan det ske automatisk og effektivt.

Så de konsulenter, vi søger, vil hen ad vejen rådgive inden for alle de områder. Vi regner ikke med, at man kan det hele fra day one. Det vil være en del af den uddannelse, man får hos os.«

Hvilke type person søger I?

»Det skal være personer med et konsulent-gen. Vi leder efter udadvendte mennesker, der kan lide nye udfordringer hele tiden og en varieret hverdag. Vi har krævende kunder, og det skal man kunne lide. Og så skal man kunne arbejde i teams. Ofte vil man indgå i et team med andre Accenture-konsulenter fra andre områder.«

Hvorfor skal man søge jobbet?

»Her kan man få de allerstørste udfordringer, med mulighed for at arbejde med de helt store virksomheder i Danmark, hvor der er meget komplekse problemstillinger.

Man bliver en del af en global virksomhed, og vi har technology consulting i alle 52 lande, Accenture er i. Så man vil arbejde sammen med teams fra andre lande, primært Norden, men også med indiske teams.

Endeligt har man god mulighed for at gøre karriere her. Vores organisation vokser, og ydelserne inden for technology consulting er efterspurgte.«

Hvorfor er jobbet ledigt?

»Vi har vækst på det her område, så vi udvider med flere it-sikkerheds-konsulenter. Hvor mange, vi ansætter, kan jeg ikke sige. Vi ansætter alle dem, der er dygtige nok.«

Er der særlige udfordringer ved jobbet?

»Der vil være masser af faglige udfordringer, for det er på ingen måde enkelt at rådgive om it-sikkerhed. Man skal hele tiden balancere sikkerheden op mod forretningen. Hvis man ikke tillader ret meget, kan de ikke ekspandere, men hvis de kan gøre, hvad der passer dem, er der ingen sikkerhed.

Kunsten er at have et højt niveau af it-sikkerhed samtidig med, at forretningen kan vokse. For eksempel kan man beslutte ikke at bruge trådløst netværk i en virksomhed. Men hvis virksomheden har et lager, og man kunne betjene kunderne hurtigere, hvis alle medarbejderne brugte håndholdte terminaler, begrænser man virksomheden.«

*Version2 vil fremover se nærmere på et ledigt it-job en gang om ugen. *

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans-Michael Varbæk

At det kræver så høj uddannelse og erfaring fra tidligere job samt certificeringer, når ikke engang sikkerheden hos Accenture er 100% i top (eks. deres hjemmeside). Det synes jeg er beklageligt.

Nu er det dog småtings-afdelingen vi kigger i, men "rookie mistakes" må de altså længere ud på landet med.

  • 0
  • 0
Jonas Hansen

Jeg har ansat en del it-sikkerheds-eksperter efterhånden.

De bedste af dem har ingen videregående uddannelse. Mønsteret er blevet klart og tydeligt for mig gennem årene.

Men det kommer vel an på hvad man vil ha'. Teoribaserede konsulenter eller folk der ved hvad de taler om.

  • 0
  • 0
Jacob Christian Munch-Andersen

Når man læser jobbeskrivelsen forekommer overskriften nu også lidt malplaceret, det lyder ikke som jobbet rent faktisk går ud på at finde huller.

Og når jeg læser dette

Det skal være personer med et konsulent-gen. Vi leder efter udadvendte mennesker.

begynder jeg at tvivle på om det overhovedet er en teknisk stilling. Det er meget få mennesker som blot er gennemsnitligt udadvendte og samtidig er virkelig skrappe indenfor et teknisk felt. Det nytter ikke noget at søge folk med begge dele, man bliver nødt til at prioritere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere