Ugens it-profil: »Danmark er et frygteligt land at starte noget op i«

Ditlev Ditlevsen har haft en atypisk karrierevej. Et liv til søs inspirerede ham til at gøre noget ved omkostningerne ved telekommunikation. Han mener, at Danmark bør gør livet nemmere for selvstændige.

Hvad arbejder du med?

»Jeg har mange kasketter. Jeg er oprindeligt uddannet skibsfører fra A.P. Møller og har sejlet kloden tynd i mange år. Så fik jeg job på land, og efter at have betalt en formue i satellit- og mobilregninger besluttede jeg mig for at gå ind på det marked for at se, om jeg kunne gøre noget ved de priser.

Efterhånden som teknologien blev tilgængelig, startede jeg nogle firmaer op primært inden for telefoni. Jeg har også været ansat inden for TDC Marine, hvor jeg har været med til at lægge telefonkabler og undersøiske kabler.

Lige nu er det internet, jeg arbejder med herunder taletidskoder på nettet, og så prøver jeg at få foden inden for på noget M2M-data inden for vindmøller og offshore. Så jeg har gang i mange små nicheforretninger.«

Hvilke it-udfordringer sidder du med i hverdagen?

»Da jeg er autodidakt og ikke har fået taget mig tid til at få en programmøruddannelse, er jeg nødt til at købe lidt freelanceydelser. Og det er som regel dyrt hos danske programmører. Der kan til tider være gevaldige problemer ved outsourcing, fordi alt skal beskrives i en ekstrem detaljegrad, og man har jo ikke mulighed for lige at gå hen til skrivebordet og rette op på misforståelser med en programmør, der sidder i Indien. Opfattelsen i it-branchen er, at man tror man kan spare mange penge på outsourcing, men man glemmer, at projekterne ofte tager 10 gange så lang tid.

En anden ting er, at Danmark generelt er et frygteligt land at starte noget op i. Der er for mange regler og for meget papirskubberi. Vi har en manglende fleksibilitet, især når vi sammenligner os med andre lande.

Staten forstår ikke rigtigt at penge og tid til bureaukrati er direkte lig manglende salgsarbejde, vækst og indtjening. Underligt, man hellere vil tjene to kr. nu end 25 kr. om to-tre år. Der skal en helt pæn omsætning til, før man reelt får løn for sit arbejde. Indtil det punkt er nået, burde der være mere hjælp og langt mere fleksibilitet. Vi snakker fritagelse for skat, moms og regnskaber i de første 2-3 år, til der er slået rod, og overskuddet kommer. Måske mod at en skattekonsulent eller -revisor kommer og kigger lidt med en gang om ugen/måneden og får forberedt den del også.

Der er selvfølgelig forskel på virksomhedstyper. Nogle typer fungerer fra dag ét og giver hurtigt et overskud, men normalt går der tre til syv år, inden det begynder at ligne noget, som kan bidrage til statskassen, uden det går ud over andet end afkastet.«

Hvornår har du senest følt, at det var fedt at arbejde med it, og hvad var grunden?

»I dag - fordi jeg fik en rigtig god ordre i hus, men jeg synes nu, det er fedt hver dag. Jeg er også gået lidt ind på hardwaremarkedet, men det er dog nichebetinget. Den røde tråd i det, vi tilbyder, er produkter til folk på farten, f.eks. sælgere på messer etc. Jeg har pudsigt nok en del aktivitet i Australien, men mine egne rejser begrænser sig dog til Danmark i øjeblikket.«

Hvad er efter din mening den absolut værste tendens inden for it lige nu?

»Jeg bokser en del med internet Explorer. Den browser giver meget hovedpine. Jeg informerer ofte mine kunder om, at de skal bruge Firefox eller Chrome, og i de fleste tilfælde har de fuld forståelse for, at det er Internet Explorer og ikke vores services, der er problemet.

Det er det samme med f.eks. Apple. De tror også, hele verden skal danse efter deres pibe, og så vil de blæse på internationale fastsatte standarder og lignende.«

Har du en yndlingsblog på Version2?

»Nej. Jeg læser jeres nyhedsbrev dagligt og følger med på emnebasis i, hvad der lige fanger mig.«

Hvad vil du gerne læse mere om?

»Jeg synes egentlig, jeg er godt dækket ind. I har en god dækning af de fleste emner.

Ugens it-profil udvælges fra Version2's fagnetværk, der består af it-professionelle, der stiller deres ekspertise til rådighed for redaktionen. Du kan melde dig ind i fagnetværket her

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (31)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Christian P. Broe Petersen

Jeg hører altid det der med "lande vi normalt sammenligner os med", og så vælger man de lande, hvor forudsætningen passer. Altså nogle gange er det sverige og tyskland, andre gange UK og Norge.

Men når man siger:

"En anden ting er, at Danmark generelt er et frygteligt land at starte noget op i. Der er for mange regler og for meget papirskubberi. Vi har en manglende fleksibilitet, især når vi sammenligner os med andre lande."

, så går jeg ud at han har prøvet at starte en virksomhed op i andre lande, for hvor ved han det ellers fra. Jeg hader selv bureaukrati, men det betyder jo ikke at det er meget VÆRRE i DK end i f.eks. Tyskland, hvor jeg kender en del der bor. Derfor synes jeg den slags udtalelser er lidt for nemme at komme med.

Det ville være rart, hvis folk fik lov til at være lidt mere konkrete, så man kunne tage fat i nogle reelle problemer i stedet for bare at brokke os over hvor slemt det står til i vores lille land. Måske også lidt søgt af Version2 at hive lige den del af interviewet ud som overskrift.

 • 14
 • 1
Uffe Kousgaard

Vi snakker fritagelse for skat, moms og regnskaber i de første 2-3 år, til der er slået rod, og overskuddet kommer.

Den slags ville åbne en ladeport for svindel med firmaer, der kører 2-3 år af gangen, lukker og starter op igen. Det er ikke flere særordninger vi har brug for, tværtimod mindre komplicerede regler.

 • 19
 • 1
Lars Juul

Helt enig.

Hvis man f.eks. sammenligner papirarbejdet med at starte enkeltmandsvirksomed i DK og f.eks. Luxembourg, er Danmark klart lettest at danse med. (Ud over at registrere sig hos skattevæsnet, skal man tilligemed også checkes om du har den rette uddannelse, til at drive en bestemt forretning...)

Et råd til alle de utilfredse iværksættere ville være, at man skulle forholde sig til konkrete forhold og regler, der kunne forbedres, i stedet for bare at skyde med generaliserende spredehagl (klynkehagl?) om hvor dårligt man har det som virksomhedsejer, her i landet.

Visse af de højt besungne iværksættere kan også være underholdende at høre på. Et foreløbigt lavpunkt var, da Michelle Hviid sad overfor daværende erhvervsminister Ole Sohn i aftenshowet, og peb over at man skulle stille med en business plan for at komme i betragtning til iværksætterstøtte. Og hvorfor staten ikke stillede med studerende, som gratis arbejdskraft til iværksættere.

 • 7
 • 0
Christian Nobel

skal man tilligemed også checkes om du har den rette uddannelse, til at drive en bestemt forretning...

Den har jeg ikke hørt om før.

Men ud over det, så er det faktisk uhyre nemt at starte virksomhed i Danmark, og selv et ApS er blevet rimeligt at komme i nærheden af - sågar det at lave selvangivelse er blevet lempet, så det virkelig ikke er raketvidenskab.

Det hvor det så går galt er hvis man tror at man som lille virksomhed kan have offentlige kunder - for det kan man ikke.

Uanset hvor godt et produkt man har, så har man ikke en kinamands chance for at komme i betragtning pga. diverse groteske udbudsforretninger, og den lukkede SKI klub.

Uagtet politikernes skåltaler (vi skal leve af velfærdsteknologi, vi skal have innovasion, bla bla bla og andet virkelighedsfjernt bræk) så er mit råd at man skal have en forretningside der udelukkende kan overleve på private kunder.

En anden hurdle, og det er heller ikke specielt dansk, er at bankerne kan have meget svært ved at forstå at den selvstændiges økonomi har yoyo karakter, og hvis de endelig går med til en kassekredit, så giver de intet i rente når man låner dem penge, men tager rask væk 12-15% når det går den anden vej.

I det spil kunne man også godt efterlyse en lidt større fleksibilitet fra skattevæsnets side, for at kunne fremføre underskud til efterfølgende år, samt kunne skattemæssigt fremføre overskud til næste år, så man undgår at skulle betale topskat det ene år, for efterfølgende at skulle trække på kassekreditten året efter.

Endelig, hvis vi taler om it-relaterede ting (og det er jo nok konteksten her), så er der mange, især større virksomheder som er voldsomt sovset ind i gamle dogmer (et nyt system skal være baseret på den "platform" vi bruger i forvejen, eller selv en simpel formular skal laves i et vist tekstbehandlingsprogram på 200M, etc., etc.), hvorfor det kan være svært at sælge en løsning der bryder med det, selv om den kan være nok så mange gange både bedre og billigere - det kan godt kræve en del arbejde at overkomme de barrierer.

 • 11
 • 0
Lars Juul

skal man tilligemed også checkes om du har den rette uddannelse, til at drive en bestemt forretning...

Den har jeg ikke hørt om før.

Sorry, jeg var ikke helt klar i formuleringen. Det er naturligvis i Luxembourg at man skal have et "Business Permit". Når du har fået det, skal du tage dig af sygesikring og ulykkesforsikring. Og skattevæsnet selv, forstås.

 • 0
 • 0
Jonathan Jørgensen

Enig med Ditlev. Der er for meget bureaukrati og for mange underlige regler man skal overholde. Hvis man vil have gang i en ny forretning, så tror jeg at man i første omgang må kigge på at få skabt omsætning og så må man være villig til at betale alle de bøder og udfordringer man bliver mødt med undervejs. Er man heldig får man snart råd til at ansætte nogen der kan hjælpe til. Men det er temmelig problematisk at det skal være sådan og det er urimeligt at store virksomheder har en SÅ STOR konkurrencefordel her. Det administrative bidrager jo med lige præcis ingenting til vores samfund.

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Der er for meget bureaukrati og for mange underlige regler man skal overholde. Hvis man vil have gang i en ny forretning, så tror jeg at man i første omgang må kigge på at få skabt omsætning og så må man være villig til at betale alle de bøder og udfordringer man bliver mødt med undervejs.

Det er altså noget vrøvl.

Det er meget, meget let at starte virksomhed i Danmark, og der er altså ikke "mange underlige regler man skal overholde".

Slet ikke inden for et område for vores.

Dog er der andre områder som f.eks. inden for levnedsmidler, hvor der er en række krav der skal overholdes, men det er jo en balancegang, for hvis der er nogen der bliver forgiftet af dårlig mad, så er der jo også ballade - og tilsvarende kan man heller ikke tillade sig at svine og forurene som det passer en, og det mener de færreste vel heller ikke er ok.

Alt i alt, så er Danmark absolut ikke specielt meget mere bureaukratisk end så mange andre steder, og hurdlen ved at gå fra sig selv til at have ansatte vil altid være stor, fordi der nu er nogen der har krav på løn - men heller ikke det er specielt meget værre end andre steder i den vestlige verden, og vi vel næppe begynde at have forhold som i lande vi ellers nødigt vil identificere os med.

 • 6
 • 0
Jonathan Jørgensen

Enig I andre steder kan have flere regler og mere bureaukrati. Men jeg er ikke enig I at det ikke kunne være lettere.

Hvis du tænker på at det er nemt at starte op, alene som at indsende en registrering, så er det ikke det jeg mener. Jeg mener at opbygge en forretning og få det til at køre.

Hver gang du skal have hjælp, hvad enten det er revisorer, advokater, bogholdere og it-folk, så koster det kassen. Samtidig skal du passe på at have styr på det hele, for ikke at ryge i SKAT's fælde.

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Hvis du tænker på at det er nemt at starte op, alene som at indsende en registrering, så er det ikke det jeg mener. Jeg mener at opbygge en forretning og få det til at køre.

Hvilket ikke har noget specielt at gøre med Danmark - hvis ikke man kan finde ud af drive forretning i Danmark, så kan man nok heller ikke i Timbuktu, eller Shangri-La.

Hver gang du skal have hjælp, hvad enten det er revisorer, advokater, bogholdere og it-folk, så koster det kassen. Samtidig skal du passe på at have styr på det hele, for ikke at ryge i SKAT's fælde.

Det er altså en overdrivelse - jeg vil mere hævde, at hvis man vitterlig er så hjælpeløs, så skal man nok ikke være selvstændig.

 • 1
 • 2
Lars Juul

At man skal have 1. enkle regler for mindre virksomheder i forb. med sygesikring, aflønning, skat, moms og told. 2. en høj grad af selvbetjening i.f.t. det offentlige

kan vi aldrig blive uenige om. Det ville blive mere attraktivt at blive selvstændig og potentielt skabe flere arbejdspladser.

 • 1
 • 0
Karsten Bolding

Jeg startede med et personligt ejet selskab - men alt blev meget lettere da jeg skiftede til et ApS.

Løn, skat, ATP etc. via Letløn. Bogføring/regnskab med Saldi (som er gratis for IDA medlemmer) - indlæs udskrifter fra banken direkte til online bogføringsprogram - opret din revisor som bruger for at lade ham lave revisionen.

 • 1
 • 0
Pelle Söderling

Det er ikke bureaukratiet jeg synes er det største problem som selvstændig i DK, det tror jeg helt ærlig ikke er specielt meget værre end så mange andre steder.

Det helt store problem er skattesystemet, som gør det svært medmindre man har en stor pose penge på kistebunden inden man går igang. Det kan godt være virksomhedsskatten er lavere end personskatten, men det nyder man som opstartsvirksomhed ikke ret meget glæde af - her er man nemlig grundlæggende nød til at udbetale alle pengene der kommer ind til sig selv så man har noget at overleve af. Den lavere virksomhedsskat kommer altså primært større virksomheder til gavn som rent faktisk har nået det punkt hvor de er istand til at tjene flere penge ind end de er nød til at udbetale i løn til at betale husleje, mad etc. Og nåh ja, det endda forudsat du har et ApS, enmandsvirksomheder kan godt glemme alt om at slippe med virksomhedsskat.

Faktum er at man betaler skat svarende til det at være ansat, bortset fra at man ikke har en ansats stabile indtægt hver måned. Dette problematiseres endnu mere af at SKAT insisterer på at man som selvstændig skal betale forskudsskat hver måned af den indtægt man forventer at tjene i løbet af året - denne deles så op i månedlige rater - men problemet er som selvstændig kan det være du ingen penge tjener i 11 måneder og først i december kan du hive dem allesammen hjem fra kunden. SKAT insisterer dog på løbende at få deres penge. Ikke underligt at man som opstartende selvstændig tvinges til at lyve lidt om sin forventede årsindkomst, men det kan man selvfølgelig kun gøre til en hvis grænse.

Et andet problem er at det første år som selvstændig normalt er hårdt med meget lav indtjening. Skattesystemet er dog sådan indrettet at ved overgang fra A-skat til B-skat, får du reelt 1 års "skattefrihed" (du betaler først skatten for 2013 f.eks. til Juli 2014 - og det første år er det relativt nemt at argumentere for en meget lav forskudsskat), hvilket hjælper mange igennem det første år. Desværre bider det sig hurtigt i halen, for året efter skal man så tjene pengene både til at betale sidste års skat + penge til at leve for og da skatteprocenten er tæt på 50% i DK er det ikke en let opgave - i praksis starter dette en ond cirkel hvor du hvert år reelt er nød til at tjene endnu flere penge end året før for hele tiden at kunne følge med til at betale skatten. Derfor knækker mange halsen efter et par år når denne vækst ikke længere er mulig at opretholde - medmindre man i mellemtiden altså har opnået eksponentiel vækst således at man er ude over problemet og er blevet millionær og sidder og hygger sig på en båd i carribien, men dette er nu engang de færreste forundt. Det er dog ikke det samme som at man ikke kan overleve som selvstændig at man endnu ikke har formået at blive millionær.

Hvad værre er at bankverdenen er komplet åndsvage i DK når det kommer til selvstændige. Bankfolk arbejder med nogle kasser som de putter folk i og den bedste kasse er folk med fast arbejde og egen villa, volvo og vovse. Selvstændige (som endnu ikke er blevet millionærer) er derimod i høj-risiko klassen - uanset indtægt. Jeg har siddet og forhandlet køb af Villa med banken med årlig indtægt på ca. 2-3 gange hvad en normal højtuddanned person tjener i DK, men intet kunne lade sig gøre fordi som selvstændig havde jeg jo ikke en fast månedlig indtægt - påtrodsaf jeg kunne bevise at jeg var istand til at tjene gode penge på IT konsulentarbejde (og dermed nok har minimal chance for nogensinde at blive arbejdsløs).

I DK er der en forventning fra alle om at man mislykkedes som selvstændig og vi har da også sørget for at etablere et af verdens mest effektive sikkerhedsnet til at redde dig når det sker - problemet er bare at systemet gør omvendt intet for at hjælpe dig med at lykkedes og det tilmed i en tid hvor man mener det er flere selvstændige vi skal overleve af!?

Min løsning på det hele var simpel. Jeg bor nu i Schweiz, som har et af de mest effektive skattesystemer i Europa.

 • 4
 • 0
Jonathan Jørgensen

Når du skriver at

opstartende selvstændig tvinges til at lyve lidt om sin forventede årsindkomst

så er det faktisk kriminelt (hvis det er dine løn udbetalinger som du mener). Se her: http://revsbaek-revision.dk/ulovlige-aktionærlan-for-begyndere/

Christian Nobel: Som IT-dreng føler jeg mig som en af de "heldige", der altid har haft råd til at betale nogle andre til at lave arbejdet, sådan at jeg har været i stand til at fokusere på at skabe omsætning. Derfor har JEG heller ikke haft nogen problemer. Men jeg syntes at vilkårene skal forbedres og jeg forstår helt klart at andre fejler eller ikke tør at gøre et forsøg. Det handler ikke om at være hjælpeløs, det handler om hvad vi ønsker at bruge vores ressourcer på.

 • 0
 • 0
Lars Juul

Min løsning på det hele var simpel. Jeg bor nu i Schweiz, som har et af de mest effektive skattesystemer i Europa.

Ja, det bliver interessant at se, hvad der sker med skattelyene, nu hvor nabolandene ikke længere vil finde sig i hvidvaskningsindustrien. Her i Luxembourg, hvor man traditionelt har kunnet gå på vandet med lav indkomstskat og fuld social dækning, viser de første tegn sig med skatteprocenten for f.eks. singler uden børn, hvor den har fået et ordentligt gok opad fra 20% til 30% i år.

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Jonathan: selvfølgelig er det det, men du kan vælge imellem det eller at gå konkurs selvom du driver en sund forretning. Lad os sige du får 600k ind i December 2013 for et IT projekt du har arbejdet på i år. SKAT skal have ca. 50% af dette beløb - altså 300k. Oplyser du det i forskudsskat til SKAT, så skal du startende fra januar og frem til december betale dem 25k i skat af penge du ikke har tjent endnu - held og lykke med det. Det er mange penge oveni at skulle have penge til at dække din husleje, mad etc. i alle disse måneder.

Problemet her er at systemet er indrettet efter at alle er ansatte og tjener en fast månedlig indtægt, dette er bare ikke sandt for mange opstartende selvstændige - her er systemet simpelthen ikke fleksibelt nok, man burde kun skulle betale skat af penge man har fået i hånden.

Og ja, jeg havde ovenstående problem - jeg kunne vælge at lukke min virksomhed eller jeg kunne gøre noget ulovligt og lyve for SKAT, i sidste ende valgte en 3. løsning, nemlig at flytte ud af landet. Men det er noget jeg følte mig tvunget til af systemet.

Lars: Skidt, jeg synes især det er interessant hvordan singler altid skal betale meget mere end par - de tjener nemlig mange flere penge end folk som er i forhold eller!? Men går det helt galt så er der jo altid Dubai man kan flytte til :-)

 • 2
 • 0
Lars Juul

Lars: Skidt, jeg synes især det er interessant hvordan singler altid skal betale meget mere end par - de tjener nemlig mange flere penge end folk som er i forhold eller!? Men går det helt galt så er der jo altid Dubai man kan flytte til :-)

Nu tog jeg single-eksemplet, fordi skatteprocenterne var eksempelegnede, pæne og runde. Ægtepar med og uden børn, har også fået kniven i år, men de betaler dog generelt mindre end singler. Luxembourg er jo et dybt katolsk land, med den familiepolitik det medfører. Desuden er det jo i enhver stats interesse, at fremme tilvæksten af nye små skatteydere... ;-)

 • 0
 • 0
Mads Bendixen

Palle:

SKAT skal have ca. 50% af dette beløb - altså 300k. Oplyser du det i forskudsskat til SKAT, så skal du startende fra januar og frem til december betale dem 25k i skat af penge du ikke har tjent endnu - held og lykke med det. Det er mange penge oveni at skulle have penge til at dække din husleje, mad etc. i alle disse måneder.

Man kan heldigvis løbende justere sin forskudsopgørelse hver måned, så den er opdateret til de nyeste hændelser og ikke et forældet skøn. Skatten er stadig beregnet på årsbasis, derfor behøver man heller ikke forhåndsopgive en stor ekstra indtægt.

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Mads: Pointen er at du jo ved du får denne indtægt og denne skal oplyses. Desuden ved SKAT jo godt hvad du har af udgifter så de bryder sig ikke om at du sætter den til 0 kr i 11 måneder og så retter den til 600k i dececmber måned. Jeg havde en længere diskussion med dem omkring dette og jeg kan afsløre at de ikke var særlig fleksibelt anlagte.

 • 3
 • 0
Finn Christensen

Hver gang du skal have hjælp, hvad enten det er revisorer, advokater, bogholdere og it-folk, så koster det kassen. Samtidig skal du passe på at have styr på det hele, for ikke at ryge i SKAT's fælde.

Sådan er det jo (Margrethe Vestager) - de fleste af de nævnte er nu til at snakke med, men de skal have deres bid af kagen - gratis frokost glem det.

Alternativet er at du selv magter lidt af deres opgaver, og så mister lidt omsætning + fritimer. Visse opgaver (regnskab, jura og it) giver dig en meget høj timepris for egen indsats, så det er ikke en ren underskudsforretning.

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Men jeg syntes at vilkårene skal forbedres og jeg forstår helt klart at andre fejler eller ikke tør at gøre et forsøg. Det handler ikke om at være hjælpeløs, det handler om hvad vi ønsker at bruge vores ressourcer på.

En stor barriere i Danmark er den mentale, nemlig problemet med at opgive den sikre lønmodtager tilværelse, og så det at selvstændige desværre ikke har ret høj status, hvorfor selvstændige anses for enten at være selvmordskandidater, og i hvert fald skattesvindlere.

Den holdning vil det nok være svært at komme ud over, uagtet hvad.

Men jeg vil så også give Pelle ret når han siger:

Problemet her er at systemet er indrettet efter at alle er ansatte og tjener en fast månedlig indtægt, dette er bare ikke sandt for mange opstartende selvstændige - her er systemet simpelthen ikke fleksibelt nok, man burde kun skulle betale skat af penge man har fået i hånden.

for lige der, og de begrænsende muligheder for at udskyde topskat (konjunkturordningen gælder kun for op til 25% af overskuddet, og der skal a'conto betales skat) er et af de punkter hvor der kunne gøres noget.

Men omvendt, hvis nu man lavede en rigtig skattereform, hvor man lugede alle vildskuddene væk, fjernede alle mulige fradrag og tillæg og hvad ved jeg, og erstattede det med et simpelt bruttoskattesystem, så ville alle blive vindere, og der ville ikke være specielle barrierer for selvstændige.

 • 0
 • 0
Jens Peter Jensen

så er det faktisk kriminelt (hvis det er dine løn udbetalinger som du mener). Se her: http://revsbaek-revision.dk/ulovlige-aktionærlan-for-begyndere/

Pelle Söderling nævnte intet om at lade virksomheden låne ham penge. Derimod antydede han, angive en forventing om lav (eller ingen) indtægt, indtil der rent faktisk var en indtægt. Som jeg læser det: Hey SKAT, godt nok forventede jeg 0kr i løn fra firmaet i år, men det har lige her i december betalt mig en hel årsløn på x-tusinde kr, så nu er der selvfølgelig noget skat, der skal afregnes.

 • 2
 • 0
Lars Juul

Jeg synes det er et utroligt dårligt argument, at der er mere bureaukrati i andre lande. Skal vi så holde op med at hjælpe de hjemløse, fordi nogen har det værre i Afrika?

Når man nu udpeger Danmark som havende specielt mangelfulde forhold for sine iværksættere, betinger det at man har noget at sammenligne med, samt at man måske kommer med nogle konkrete forslag til forbedringer (som Pelle S ovenfor). Ellers er det bare en gang ufunderet klynk.

 • 4
 • 1
Peter Johan Bruun

Jeg vil gerne gøre opmærksomhed omkring noget jeg finder langt mere interessant i denne artikel:

Opfattelsen i it-branchen er, at man tror man kan spare mange penge på outsourcing, men man glemmer, at projekterne ofte tager 10 gange så lang tid.

Det undrer mig at det ikke blev den udtalelse der blev blevet debatteret, og at det ikke var det forhold der blev artiklens overskrift. Det er da en nyhed når man tager andre historier om offshoring i betragtning.

Forholdende omkring bureaukrati og skatteregler har vi vist debatteret og "fået styr på" indtil flere gange :)

Mvh. Peter

 • 0
 • 2
Pelle Söderling

Det undrer mig at det ikke blev den udtalelse der blev blevet debatteret, og at det ikke var det forhold der blev artiklens overskrift.

Synes egentlig ikke det er så overraskende, er det ikke alm. viden blandt IT folk?

Det er somregel ledelsen der ikke helt har forstået fordele og ulemper ved outsourcing - de ser bare en teoretisk stor besparelse, som sjældent eksisterer i praksis.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere