Ugens it-profil crowdsourcer toiletter til trængende danskere

16 kommentarer.  Hop til debatten
Tine Müller arbejder for, at man med en browser eller mobil ved hånden altid kan finde nærmeste offentlige toilet i Danmark, hvis man er trængende.
5. april 2013 kl. 08:30
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvad arbejder du med?

»Jeg arbejder med OpenSource Drupal og Google Maps API samt OpenData og har lavet findtoilet.dk. En hjemmeside som viser et Google Map over offentlige toiletter i Danmark. Ved at give kommunerne adgang til at indtaste data, er det planen, at brugerne på sigt skal kunne finde nærmeste toilet uanset, hvor de befinder sig i landet.

Projektet var en af de tre vindere af ODIS-prisen i februar 2010.

Den 11. september 2012 indtastede en medarbejder fra Københavns kommune nye toiletter samt opdaterede på sitet, og kommunen vil løbende holde informationerne ved lige. Så toiletdata er nu up-to-date og vil altid være det, fordi det er kommunerne selv som styrer, hvilke data der vises. Jeg tror, det er den første kommune i Danmark, der er fremsynet nok til at arbejde sammen med en borger om en service. Alle Københavns kommunes offentlige toiletter bliver i øvrigt gratis senest 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der bliver i øjeblikket udviklet en Android app, men foreløbig kun for Københavns kommune, da de er de eneste, der som pilotprojekt har leveret data, men jeg håber selvfølgelig at de resterende 97 kommuner følger efter, så vi kan få dækket hele Danmark.

Jeg har fundet ud af, hvordan man med Drupal nemt kan dele data samt vise data på Google Maps, som alle kan downloade i forskellige formater og bygge egne mashups samt apps til smartphones. Teknikken bag kan læses i denne artikel.

I dette GoogleDoc har jeg forklaret og vist på video, hvordan man gør som kommune. Det giver alle en mulighed for at logge ind og se hvordan og hvor nemt, det hele fungerer.«

Hvilke it-udfordringer sidder du med i hverdagen?

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg kan ikke få fat i nogen Drupal-udvikler, som kan hjælpe mig med at videreføre projektet. De er jo allesammen hyret af de store Drupal-firmaer, og flere har også travlt med deres egne firmaer. Der er heller ingen, som har tid til at svare på spørgsmål i Drupals danske fora, som jeg har skrevet om her og efterspurgt en løsning.

Jeg prøver hver dag at dygtiggøre mig og synes, Drupal er fantastisk, men også meget svært, når man skal ned og rode i koden og ikke selv er PHP-programmør. I forhold til Google Maps API 3 har jeg kontakt til en englænder, som har været med fra starten, og han er flink til at hjælpe, men han kender desværre ikke Drupal og har ikke mod på at gå i gang med at lære det. Han mangler også tid og vil jo også gerne ha’ penge for sit arbejde, og jeg har jo ikke meget at betale med på en efterløn.

Jeg tror dog så meget på projektet, og at nogen en dag finder ud af hvilket fantastisk site, jeg har lavet, og vil samarbejde eller overtage projektet samt tilføre penge.

Jeg vil helst gøre det gratis for de 98 kommuner, både på hjemmesiden og i forhold til apps. Det eneste, de skal sørge for, er at holde deres egne data ajour. Det var også en mulighed, at kommunen betalte et beløb pr. toilet, så der blev råd til at ansætte programmører til videreudvikling.

Måske er der også forskellige fonde/foreninger som vil donere et beløb, men jeg mangler hjælp til, hvordan jeg griber dette an på den bedste måde. Foreløbig knokler jeg dog videre hver dag med at blive bedre til Drupal, og det holder mig da også i gang. Jeg synes også, projektet er vigtigt for en masse mennesker, ikke mindst turister, så det er ikke ligegyldigt, at det bliver lavet.«

Hvad bruger du Version2 til?

»At holde mig orienteret om hvad der sker på it-området. Besøger siden som noget af det første om morgenen og deltager gerne med kommentarer på indlæg. Jeg besøger gerne siden et par gange yderligere om dagen. Det er fra Version2 og Twitter, at jeg får det meste af min viden om it.«

Har du en yndlingsblog på Version2?

»Jeg har ikke nogen yndlingsblog, men søger videre fra indlæggene på forsiden.«

Hvad vil du gerne læse mere om?

»Alt vedrørende open source, Drupal og Google Maps API samt OpenData. Eksempler på mashups lavet med OpenData, og hvordan andre giver mulighed for at downloade disse data i forskellige formater, som alle kan have glæde af.«

Meld dig ind i Version2's fagnetværk og bidrag med din ekspertviden til at gøre vores dækning af de it-professionelles verden endnu bedre

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
16. april 2013 kl. 08:50

istedet for brok og blive tøsesur- som er omkostningsfrit og bare udstiller en selv - kunne et tilbud om hjælp måske hjælpe lidt mere.

Jeg synes det er fint at der er nogen der tager hul på den slags små ting som ikke er en lille ting når man står i situationen ... :-)

9
7. april 2013 kl. 10:16

Det er jo netop det jeg gør.

Ok, så synes jeg det ville klæde dig at dementere dit postulat om at der ikke er nogen der hjælper på forum.

7
7. april 2013 kl. 08:45

vi implementere vores shopping-system kan byens gæster finde nærmeste offentlige toilet ved at bruge deres smartphone, se om det er gratis eller om det koster noget at anvende det. Med et tryk på en knap kan brugerne få navigation hen til toilettet.

Shopping-systemet er en app til iPhone eller Android.

12
16. april 2013 kl. 07:11

I og lignende projekter vil jo også kunne ha' glæde af mit projekt, da jeg jo giver toiletdata fri for ALLE til download og videre brug http://beta.findtoilet.dk/feeds/municipality

Og da det er kommunerne selv som står inde for disse data er der jo større mulighed for at de er korrekte og up-to-date.

6
5. april 2013 kl. 17:43

Jeg synes ikke jeg kan lade det stå uimodsagt at det er svært at få hjælp til Drupal. Det er simpelt hen ikke sandt at der ikke bliver svaret på spørgsmål på de Drupal-fora.

På Drupal Danmark har vi pt. 1758 forumtråde der tilsammen har modtaget 5040 svar. Kun 435 eller ca. 25% af trådene er aldrig blevet besvaret. Ofte fordi de bare var informative, og ikke deciderede spørgsmål.

Der kan selvfølgelig være spørgsmål, der ikke bliver besvaret, men det er som regel fordi at disse spørgsmål er meget komplekse, uklare eller på anden vis svære at svare på.

Personligt overvåger jeg forum'et på Drupal Danmark nøje, og jeg prøver at besvare alle spørgsmål, som jeg kan besvare uden at bruge uforholdsmæssig meget tid på det.

At der findes nogen der ikke synes at open source-miljøet gør nok for dem, kan vi nok ikke rigtig afhjælpe, uanset hvor meget tid vi så bruger på at hjælpe andre.

“ask not what open source can do for you – ask what you can do for open source”.

4
5. april 2013 kl. 10:09

Kære alle

Jeg har opdateret manchetten, så den præciserer, at der også bliver arbejdet hen mod en app, og tilføjet links i artiklen.

Mvh Julian // Version2

3
5. april 2013 kl. 09:41

Hvorfor dog bruge google maps? Vores fælles kort indeholder allerede rigtig mange toiletter, se for eksempel cyclistic.dk, som her: http://dl.dropbox.com/u/56214072/cyclistickbhtoiletter.png

Når man fodrer openstreetmap med data, er der den fordel at de bliver tilgængelige for alle.

2
5. april 2013 kl. 09:39

@Morten Klinge - Desværre er valget af underrubrik som Version2 har valgt ikke særlig god samt de mangler at linke til forskellige sider i artiklen. Har kontaktet dem for at få dem til at ændre dette.

Morten hvis du havde læst lidt mere om hvad projektet går ud på, så ville du få en bedre forståelse af dette. Så i stedet for at gentage mig selv og skrive en hel masse om dette i kommentaren, så prøv lige at studere artiklen lidt grundigere og lad os håbe at Version2, hurtigt muligt får rettet de misforståelser/udeladelser der er.

5
5. april 2013 kl. 10:26

Som jeg forstår artiklen så er der ved at blive udviklet noget som allerede har eksisteret i årevis. Jeg kan ikke se hvad dette nye tiltag bidrager med som ikke allerede er i "WC finder" app'en.

Send en mail til de danske kommuner og bed dem bruge WC Finder, så er den ged barberet.

10
8. april 2013 kl. 09:25

@Morten Klinge - Jeg kunne godt tænke mig at læse lidt om hvem du er, hvis du ikke har noget imod det, så et link ville være fint og også gerne et link til den WC finder app du bruger, tak.

16
16. september 2014 kl. 18:24

@Morten Klinge - Jeg kunne godt tænke mig at læse lidt om hvem du er

@Tine Müller - det er lige meget hvem Morten Klinge er og hvad han arbejder med. Han har bragt en pointe på banen som kan debatteres.

Du kan redegøre for hvordan dit projekt skiller sig ud fra andre lignende projekter, men jeg vil venligst bede dig holde dig til emnet, i stedet for at spørge ind til en bestemt brugers baggrund.

1
5. april 2013 kl. 09:07

Jeg har et par år haft en app må min telefon som kan det samme.

"WC Finder" til iOS og sikkert også til Android.

Hjemmesider er virkeligt oldschool og ikke tidsvarende.