Ugens it-job: Tør du udvikle Version2's backend?

2 kommentarer.  Hop til debatten
Mediehuset Ingeniøren søger en webudvikler til blandt andet den forestående relancering af Version2 på Drupal 7.
10. marts 2011 kl. 15:31
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er lidt som at være reporter på journalisternes fagblad - eller som at være bygherre på Ingeniørforeningens nye domicil.

Som Mediehuset Ingeniørens kommende webudvikler skal man have rygrad nok til, at ens professionelle kolleger hver eneste dag bruger produktet - altså læser artikler her på Version2.

Ingeniørens chef for digital udvikling, Casper Thomsen, fortæller her om ugens it-job:

Hvad skal man lave?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som webudvikler i Mediehuset Ingeniøren kommer man til arbejde med udvikling af digitale medier med Drupal som omdrejningspunkt. Det drejer sig ikke bare om typiske websites, men også om mobile websites skrevet i HTML5, integrerede nyhedsbreve og grænsefladen til mobil-applikationer.

Den første opgave for en ny udvikler bliver at springe lige ind i projektet med at relancere version2.dk på Drupal 7. Vi får et rigtigt spændende setup, hvor caching-teknologier som Varnish og Memcached er tænkt ind på den ene front, mens vi på den anden side arbejder målrettet med at lave Danmarks bedste mobile website til Version2.

Vi har et aktivt community, så det bliver også en stor del af det nye site, man skal arbejde med. På teknologisiden kommer man til at arbejde med både HTML5/CSS3, jQuery, Solr, node.js og en række andre open source-komponenter.

Hvilken type person søger I?

Vi søger en person, der har erfaring med Drupal eller som minimum er en dygtig PHP-udvikler. Personen skal være ansvarsbevidst og villig til at arbejde i en travl afdeling, hvor man til gengæld rykker noget med de ting, man laver.

Og fordi vi er en mindre afdeling, er det vigtigt, at personen ønsker at indgå i netværk ud over virksomheden. Det kan være online på drupal.org, IRC og drupaldanmark.dk, men det er også offline i meetups, Drupalcamps, Drupalcons eller på den lokale Drupal-stambar Mikkeller, som ligger lige rundt om hjørnet fra, hvor vi bor centralt på Vesterbro i København.

Hvorfor skal man søge jobbet?

Fordi man søger nye udfordringer eller gerne vil arbejde med Drupal 7 og andre af de teknologier, som fylder meget i vores afdeling. Det kan også være, fordi man gerne vil arbejde med medier som ing.dk og version2.dk, hvor der hele tiden sker nye ting og brugerne tænkes ind fra start - og i det hele taget er det væsentligste aktiv, vi har.

Vi udvikler ikke medier for andre kunder, men til os selv, og det betyder, at vi kan investere mere langsigtet i at skabe den rette platform, så det hele ikke bliver hovsa-løsninger.

Hvorfor er jobbet ledigt?

Vi må desværre sige farvel til en af vores nuværende Drupal-udviklere, som har fået arbejde som Drupal-udvikler Australien, og derfor skal på noget af et eventyr, hvilket man ikke kan fortænke hende i.

Er der særlige udfordringer ved jobbet?

Drupal 7 blev først frigivet for få måneder siden, så man skal være klar til at arbejde med teknologi, som på den ene side er langt fremme i bussen, men på den anden side også er meget uprøvet og i mange tilfælde ikke specielt godt dokumenteret. Man skal ikke være bange for at dykke ned i koden og tage det som en udfordring, når problemerne melder sig.

Du kan læse hele stillingsopslaget her.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. marts 2011 kl. 00:54

Memcache og Varnish på samme setup. Hvordan benytter i dem sammen? Kan man få lidt at vide om setuppet?

2
14. marts 2011 kl. 15:24

Memcache og Varnish på samme setup. Hvordan benytter i dem sammen? Kan man få lidt at vide om setuppet?

På større Drupal-sites med caching foran er det nærmest de facto-standard at benytte både Varnish og Memcache.

Et godt eksempel er Grammy-uddelingen, hvor Drupal drev grammy.com, som fik 214 millioner sidevisninger og 50.000 registrerede brugere - langt hovedparten inden for en periode af seks timer. Med et database-load på 5 procent og et webserver-load på 1 procent.

Du kan se præsentationen af denne case samt den konkrete Drupal-konfiguration i den vedhæftede fil på http://colorado2010.camps.drupal.org/drupalcampcolorado.org/sessions/grammycom-scaling-drupal-varnish-and-content-delivery-networks.html

Fra præsentationen:

Varnish - The MOST important cache on our infrastructure.</p>
<ul>
<li>Serves up images, static files, and anonymous pages from memory.</li>
<li>Cookie-based skipping of Varnish lets users fall through to Apache

Memcached - All Cache tables and Sessions stored in memory.</p>
<ul>
<li>16 Cache tables on Grammy.com</li>
<li>Anonymous pages served entirely from memory with page cache enabled.

I de fleste tilfælde er det et samspil, hvor Varnish tager sig af alle anonyme brugere og serverer dem de fulde sider direkte fra hukommelsen.

Hvis brugeren er logget ind eller har andre cookies sat, så han passerer Varnish, vil han i stedet få alt fra Drupals cache serveret via Memcached - men stadig fra hukommelsen.

Sammen sørger de to teknologier for, at både anonymere (dvs. brugere, som ikke er logget ind) og registrerede brugere får mest muligt serveret fra en cache, som ligger i hukommelse.

Til Drupal 7 kræver det kun nogle få linjers konfiguration at sætte Varnish op foran, foruden opsætning af selve Varnish på serveren. Der findes et modul, som viser statistik og gør det muligt for Drupal at bede Varnish om at cleare bestemte cacher, men det kræves ikke.http://drupal.org/project/varnish

Understøttelse af Memcached kræver et modul, som overtager Drupals indbyggede database-cache og i stedet flytter den ud i hukommelsen.http://drupal.org/project/memcache

Varnish understøtter også Edge Side Includes (ESI), hvor Varnish ikke kun leverer hele sider, men også cacher blok-indhold. Kombinationen af Drupal og Varnish er ikke helt klar til at understøtte dette, men der arbejdes på det, og det var et af omdrejningspunkterne for den efterfølgende diskussion, da Poul-Henning Kamp sidste år præsenterede Varnish på Drupalcon i København.

Men ESI vil formentlig både Mikkel Høgh fra Reveal IT / Drupal Danmark og Poul-Henning Kamp, som jo har kodet Varnish, kunne sige meget mere om, hvis de ved et tilfælde læser med her. Du kan læse mere om ESI på http://en.wikipedia.org/wiki/Edge_Side_Includes

Ellers vil jeg bare invitere dig til at komme og arbejde for os - så skal du nok selv få fingrene ned i caching-koden :-)

Mvh Casper, Version2