Ugens it-job: Hold styr på lånene hos Danske Bank

Det er ikke simpelt at udvikle software til en bank, for det må ikke gå galt. Derfor foretrækker Danske Bank dataloger eller andre, der er skarpe til matematik.

I maven på Danske Bank gemmer sig en heftig it-organisation. Over 2.000 it-folk sidder og koder og vedligeholder de mange banksystemer, og i afdelingen for it-systemer til lån mangler man lige nu fire nye kolleger, gerne friske fra skolebænken.

Her kører man med mainframes og DB2-databaser og udvikler i Eclipse-værktøjer, lyder det i jobopslaget. Og så må man gerne være lidt af en nørd og skarp til matematik, fortæller afdelingsdirektør Jørgen Wittenkamp.

Hvad skal man lave?

»Her i afdelingen for lånesystemer administrerer vi lån. Et lån kan virke simpelt, men et lån er også afdrag, renter, gebyrer og omlægning af lån, og man lægger meget ofte lån om i Danmark.

Når en kunde får et lån, skal banken funde lånet, så vi arbejder sammen med Treasury, og så skal lånet også rapporteres til regnskab og til myndighederne.

Som udvikler er man med i hele udviklingsprocessen, lige fra idefase, foranalyse og specifikation, til selve kodningen og udviklingen. Her i Danske Bank indgår man også i kravsudvikling, måske i mindre grad som nyuddannet, i forhold til hvis man har erfaring, men man vil indgå i alle faser.

Det er vigtigt, at man har en bredere forståelse for et låneprodukt, så man må meget gerne have forståelse for tal og finansiering, udover it-forståelse.«

Hvilken type person søger I?

»Det skal være en, som fagligt er meget stærk matematisk, så det må meget gerne være en datalog eller lignende. Man skal kunne forstå en stringent arkitektur. Som person skal man være åben over for at udfordre eksisterende løsninger. Og vidensdeling skal falde helt naturligt. Man må meget gerne være nørdet her, men man skal ikke være for tillukket eller en enspænder, for arbejdet foregår i teams.«

Hvorfor skal man søge jobbet?

»Det skal man, Hvis man lægger vægt på tre ting:

At man får en professionel og faglig udvikling gennem hele livet ? vi gør meget ud af at videreuddanne folk.

Hvis man mener, at work/life-balance er vigtigt.

Og endelig, hvis man gerne vil bruge sin uddannelse i sit job. Vi har en hel del nyuddannede, som siger, at i forhold til deres venner fra studiet, så får de brugt deres uddannelse mere end andre steder. Vi regner med, at folk kan noget, efter måske syv års studier, så her får man udfordringer fra dag ét.«

Hvorfor er jobbet ledigt?

»Vi udvider med flere ansatte i afdelingen, hvor vi nu er omkring 80. Vi skal bruge fire nye kolleger, og det kan være både nyuddannede eller erfarne.«

Er der særlige udfordringer ved jobbet?

»Man skal have lyst til at gøre en forskel. Det er den lyst, der gør, at man får succes. Det skal ikke bare være et job. Og så skal man gøre jobbet ordentligt. Vi arbejder med CMMI på niveau 3, og det er i den absolut pæne ende. I Danmark er det kun firmaer, der laver software til våbensystemer, der arbejder på et højere CMMI-niveau.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Morten Fordsmand

Det skal du nu ikke sige jeg husker en udviklergruppe (der nok ikke har været præget af folk med en mere end rudimentær matematikviden) Der var ved at udvikle et ret simpelt system til beregning af et aktieindeks.

Men nu var det sådan at der kunne blive fjernet en aktie fra indekset: Så skulle man løse en linær ligning med en ubekendt, det kunne de godt klare.

Men hvad nu hvis det var to aktier, så havde man to ligninger med to ubekendte! Man kendte til alt held en behjertet cand. oecon. der venligt forklarede determinant metoden for udviklerne.

Lidt efter gik det op for udviklerne at der jo faktisk kunne ryge 3 aktier på en gang. Da dette var et alvorligt problem valgte man at tilspørge den ypperste visdom nemlig en tidligere overvismand, der venligt skrev determinanten ud for de kære programmører.

Disse endte i øvrigt med at erklære at hvis man endte med 4 ligninger, så måtte man indkøbe matematisk programmel!

Så det er måske ikke så dumt med en vis matematisk dannelse hos udviklere?

  • 0
  • 0
#5 Anonym

Hvorfor er jobbet ledigt?

Det er nemlig et rigtig godt spørgsmål, man altid skal stille til en jobsamtale. Hvis jobbet vitterligt er så godt, ville det jo allerede være besat internt eller gennem interne referencer.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere