Ugens it-job: Beskyt Forsvaret mod hackere og cyberangreb

Er du en leder-type og ferm til it-sikkerhed, kan du nu få et job, hvor du beskytter landets forsvar mod hackerangreb.

Med Stuxnet-malwaren mod iranske atom-centrifuger og bølgen af distribuerede DoS-angreb i kølvandet på Wikileaks-afsløringerne er cyberkrig for alvor kommet i rampelyset.

Og i Forsvaret vil man meget nødigt blive overmandet af et cyberangreb fra en fjendtlig magt eller se en hacker suge strengt fortrolige oplysninger ud af netværket.

Derfor har FKIT ? Forsvarets Koncernfælles Informatikafdeling ? tolv mand ansat kun til at sikre og overvåge den del af netværket, som har forbindelse til internettet. Det sker gennem sikkerhedsvurderinger af it-infrastrukturen, penetrationstest og ved at deltage i store internationale øvelser med simulerede cyberangreb.

Men sektionen for IT-overvågning, som afdelingen hedder, mangler en chef. Her fortæller kommandørkaptajn Lars Bæhr fra FKIT om jobbet, som blandt andet inkluderer to timers idræt i arbejdstiden hver uge.

Hvad skal man lave?

»Vi søger en leder for sektionens 12 medarbejdere. Her arbejder man med overvågning af vores kontakt til omverden via internettet og sørger for, at ingen kommer ind i vores systemer. Det er sikkerhedsovervågning, samt at sørge for, at alting kører og at rutinerne er i orden.

Overvågningen i døgndrift kræver seks mand for at bemande en enkelt post. Og der er altid to på vagt.«

Hvilken type person søger I?

»En leder med stort L. Det er vigtigt, at personen har et ledelsesmæssigt gen, med en interesse i at samarbejde med mange og at udvikle medarbejderne.

Og samtidigt skal det være en med teknisk indsigt, for eksempel med ingeniør-baggrund. Man skal kunne sætte sig ind i tekniske problemstillinger på området, men man behøver ikke selv være helt nede i alle it-detaljerne. En af opgaverne er også at komme med tekniske anbefalinger til ledelsen.

Stillingen er slået op som en civil stilling, så der er ingen præferencer i forhold til civil eller militær baggrund. Har man en baggrund i Forsvaret er det ikke et minus, men det er altså heller ikke et krav.«

Hvorfor skal man søge jobbet?

»Det skal man, hvis man synes, det er interessant at være en del af en dynamisk virksomhed, der udvikler nye systemer og tager nye teknologier i brug. Vi er en stor butik med 319 medarbejdere, så vi breder os over mange medier. Det betyder også, at man skal have lyst til at indgå i samspil med andre.

Jobbet har også gode udviklingsmuligheder. Dels inden for virksomheden her, men også for at komme ud og lave andre ting for Forsvaret. Det kan også blive et godt springbræt til at komme ud i det civile og få en god stilling der.«

Hvorfor er jobbet ledigt?

»Den forrige sektionschef blev headhuntet og skiftede job.«

Er der særlige udfordringer ved jobbet?

»Vi skal til at bygge en MilCert op, altså den militære pendant til GovCert (Government Computer Emergency Response Team, red.), som IT- og Telestyrelsen har oprettet. Den kommende sektionschef får en nøglerolle i opbygningen af det nye MilCert. Så det kan man sige er en udfordring, men det er også en enestående chance for at bygge noget nyt op. I øjeblikket er vi ved at finde ud af, hvordan kagen skal skæres, og hvordan rollefordelingen skal være i forhold til blandt andet Forsvarets Efterretningstjeneste.«

Læs hele jobopslaget

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tom Paamand

Efter at have set Forsvaret - forlange en elektronisk bog afhentet fra folks bopæl - hoppe i en honningfælde via en falsk søgemaskine - undlade at rense dokumenter for skjulte afsendere - lede efter email-navne med æøå - fortsæt selv listen... fik jeg selv så ondt af dem, at jeg tilbød et gratis kursus, som de desværre ikke tog imod. De har garanteret dygtigt IT-personel allerede, som en stiv kommando-struktur hindrede de øverstbefalende i at hente viden hos. Eller en for stærk tro på egne kræfter - slemt har det været at se på. Det kan kun blive bedre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere