Ugens gruppemedlem: Jeg er Microsoft-mand

Benny Christen Grandahl er stifter af Version2-grupperne E-læring og Microsoft Dynamics CRM. Han benytter samspillet med de andre brugere til at blive klogere på open source-folket.

Ugens gruppemedlem, Benny Christen Grandahl, er særligt begejstret for gruppernes nyhedsværktøj. Her kan man samle, og få overblik over mange nyhedsfeeds samt anbefale specifikke nyheder.

Hvorfor deltager du i grupperne på version2.dk?

Jeg bruger grupperne til at få overblik over, hvad der sker på området. Muligheden for at få leveret nyheder fra flere RSS-feeds på samme sted, samt brugerskabte nyheder gør det enkelt at holde sig orienteret.

Hvad har du lært af andre gruppemedlemmers indlæg?

Primært at version2.dk synes at være tilholdssted for open source-folket. Microsoft har ikke mange tilhængere herinde. Om ikke andet har det givet mig bedre indsigt i, hvad open source-folket har at hænge deres hat på.

Hvilket bidrag har affødt den mest interessante debat i dine grupper?

Ja, indtil nu har det været så som så med debatten i de to grupper, jeg selv har startet, nemlig e-læring og Microsoft Dynamics CRM. I næste uge deltager jeg i det første møde i Dansk Industris e-læringspanel, så håber jeg at kunne få sat lidt mere gang i e-læring-gruppen.

Hvad er din yndlingsblog på version2.dk?

Den har I ikke startet endnu. Jeg kunne godt selv tænke mig at skrive en blog, hvor vi tager et spring op fra "nørdniveau" og ser på folks dårlige vaner og ineffektive brug af programmer, teknologier og lignende? Altså en blog, der dels ser på læring og dels giver eksempler på, hvor læring gør en forskel.

Men indtil det sker, så hygger jeg med med at læse Peter Toft (om ikke andet, så fordi han er lige så meget Linux-mand, som jeg er Microsoft-mand). Og så kan jeg godt lide hans humor.

Hvad laver du, når du ikke deltager på version2.dk?

Ja, hvor skal vi starte... Jeg er medejer af en lille virksomhed ved navn Skills Creator, der arbejder med læring og træning ? både som e-læring og som gode gammeldags trykte bøger mv. I al beskedenhed er jeg også chefredaktør på Datatid, der jo er et af de sidste trykte it-magasiner herhjemme.

Hvad kunne du tænke dig at version2.dk gør endnu bedre for fremtiden?

Hmmm, ja grupperne er jeg ret begejstret for og jeg kan se mange tiltag der. Jeg håber da også, at I kaster jer over video og podcasts på et tidspunkt, for I har tilsyneladende fat i en målgruppe, for hvem disse medier allerede er godt indarbejdede.

Ud over æren som ugens gruppemedlem modtager Benny Christen Grandahl en Anti-virus fra Kaspersky 7.0.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Brian Simonsen

Jeg forstår ikke hvordan man kan være "Microsoft mand" med mindre mand selvfølgelig er på lønningslisten hos firmaet..... Er det angsten for det ukendte der gør at man lukker øjnene for andet eller hva? en eller anden misforstået loyalitet over for et multinationalt selskab? Det er de garanteret RIGTIGT taknemmelige for ;-)

 • 0
 • 0
#3 Brian Simonsen

Du opfatter tydeligvios mit indlæg som Microsoft-kritisk. Det var nu mere for at sætte spørgsmåltegn ved om man nødvendigvis behøver at melde sig under fanerne i enten den ene eller den anden lejr for at diskutere IT.... Måske du skulle læse hvad der står og ikke hvad du tror der står! ;-)

 • 0
 • 0
#4 Benny Christen Grandahl

Tja, Line har nu også revet den sætning godt og grundigt ud af sammenhængen, Brian. Men det er jo en journalistisk frihed, jeg også selv tit har brugt, så det kan jeg jo ikke klandre hende for :D

Det jeg siger er jo bare, at jeg er lige så meget Microsoft-mand, som Peter er Linux-mand. Dermed mener jeg, at jeg hælder mere til Microsoft-løsninger, hvor Peter hælder til Linux-løsninger - og nærlæser du nogle af mine andre kommentarer rundt omkring på Version 2, kan du også se, at min holdning er lidt mere nuanceret og ikke bare sort og hvid....

 • 0
 • 0
#5 Ulrik Gerdes

Selvom jeg absolut ikke er it-professionel, så hygger jeg mig [næsten] dagligt med skanne indholdet på Version2. Det giver mig en fornemmelse af at have fingeren på pulsen i det danske it-miljø, hvilket ikke er uvæsentligt når man arbejder i sundhedsvæsenet.

Men der er en bivirkning: Mit pis kommer jævnligt i kog, når slænget af kroniske Microsoft-mobbere konstant folder sig ud, og sidder og klasker hinanden på ryggen over diverse, ofte ret patetiske udfald mod Microsoft. Det er sgu’ for klamt!

 • 0
 • 0
#6 Jørgen Henningsen

Der er vist ingen tvivl om at det at arbejde med en Windows box og det at have en *nix box i hænderne er to vidt forskellige bruger oplevelser. Lige nu har jeg et projekt i hænderne hvor mit apparat skal kunne tømme data til en PC gennem USB porten. Min første tanke var simpelthen bare at præsentere disse data som filer overfor PC'en, men der kom jeg lidt i modvind fordi man fra ledelsen side også gerne vil sælge et PC program til tømning af apparatet. Det er ærgeligt at sådan noget skal laves unødigt kompliceret, men eksemplet illustrere fint hvordan min åbne tilgang til tingene kollidere med en snæversynet mulighed for at lave ekstra profit. Det er helt sikkert en følelse som jeg deler med en del M$ udviklere.

 • 0
 • 0
#7 Henrik Liliendahl Sørensen

Benny – ugens mand i skysovs – peger ganske rigtigt på, at man skal have en nuanceret og ikke bare sort og hvid holdning til faget. Overskriften er journalistens kioskbasker.

Debatten mellem MS klanen og open source guerillaerne fylder meget, men er ikke særlig konstruktiv. For det er ikke specielt opfindsomt hverken kun at forgude produkterne fra et bestemt amerikansk firma eller omvendt mene, at man for guds skyld ikke må tjene penge. De hundredvis af indlæg der kommer i striden flytter formentlig ikke en enestes holdning, for man sidder netop fast i hver sin grøft.

Vejen frem er at lave gode løsninger på rigtige forretningsmæssige udfordringer. Disse løsninger kommer ofte til at involvere noget fra MS, for det er rimeligt udbredt. Men der er masser af muligheder for at gøre det bedre end MS – enten over en bred kam eller på specifikke områder.

 • 0
 • 0
#8 Flemming Sørensen

Jeg har observeret en morsom ting, i Linux/Windows krigen; Det er egoisme på højt plan. Først brokker de sig over Windows, fordi de selv har problemer med det. De har så hørt at Linux er Guds gave til menneskeheden, hvorefter de selv overvejer at skifte. I den fase råber de meget højt, og der er ikke grænser for hvad Microsoft er skyld i. Får de virus fordi de klikker på alt de modtager vedhæftet i en email, så er det Microsofts skyld. Fanger savekontrolden ikke deres savefejl, så er det Microsofts skuld. Regner det den dag de skal i Logoland, så er det helt sikkert Microsofts skyld.

I virkeligheden er det ikke Microsoft de har noget imod, de er bare frustrerede. Ikke alle systemer passer til alle mennesker. Folk er forskellige, og af samme grund er der flere forskellige bilmærker, og forskellige producenter at styresystemer (og andet software). Men når de så har fundet "deres system" (eller tror at de har), så føler de at livet er blevet lidt lettere, og så går de i frelser mode. Nu skal alle andre så også frelses. Vi kender det fra Jehovas Vidner; Ud og fortæl folk hvor meget de lider lige nu, fordi de er styret af den onde selv. Hvis de fortsætter med det ret længe, så kan man være nogenlunde sikker på at der sker én af to ting; Enten vender de tilbage til Windows, eller også finder de et andet system der (måske/måske ikke) er det rette for dem, for det havde de så ikke fundet i første omgang.

Så kan man undre sig over at det er Microsoft det går ud over, men det er vel fordi det ofte er Windows folk prøver først, og derfor det de først finder ud af ikke var det rette for dem. Havde det været Linux folk først prøvede, så ville Linus Torvalds være djævlen selv, og der ville ikke være grænser for hans ondskab.

Jeg ser ofte folk der kommer til os, og smider om sig med "M$", "Micro$oft", osv. det første stykke tid. Enten skrider de igen relativt hurtigt, eller også falder de til ro. Syllable er ikke så langt i udviklingen at de kan bruge det som det eneste OS, og man skal nok være lidt speciel for bare at bruge det som primært OS, så (stortset) alle bruger Linux eller Windows ved siden af. Faktisk er det overraskende mange der bruger Windows som primært OS, men de falder alligevel til ro, for det handler i virkeligheden ikke om hvor ringe Windows er, eller om hvor ond Bill Gatas og Microsoft er. Det handler om at de har fundet det OS der passer til dem.

Så min teori er at det er folk der ikke er tilfredse med deres eget valg af OS, der brokker sig mest. Hvorfor det så skal gå ud over MS, ved jeg ikke, og jeg burde da ellers vide det, for jeg har selv være en af dem der råbte højt, indtil jeg fandt det OS der er det rigtige for mig.

 • 0
 • 0
#9 Flemming Sørensen

"Om ikke andet har det givet mig bedre indsigt i, hvad open source-folket har at hænge deres hat på."

Kunne du evt. dele lidt ud af denne indsigt? :-) For mig at se, siger du at vi bruger ikke-Windows systemer, fordi der er noget galt med Windows (Bill Gates, Microsoft, whatever), og ikke fordi vi bare bruger noget andet.

 • 0
 • 0
#10 Jørgen Henningsen

Til Flemming Sørensen: Der er himmelvid forskel på den almindelige bruger og udviklere. De alm. brugere mærker aldrig forskellen på åbent eller lukket og der har du ret, de skal bare vælge det som passer dem bedst.

Det er udvikleren, som mærker forskellen på åbent og lukket. Det er alt for ofte nødvendigt med en hel skov af workarounds fordi den API som man er koder op imod simpelthen er noget skidt.

Jeg har helt akut f.eks. bøvl men mit PC oscilloscop (picoscop). Den software som følger med er noget rigtigt gylle, for at sige det mildt. Den holder simpelthen jævnligt spontant op med at fungere. Sådan noget kan jeg da ikke bruge i testsammenhæng. Alligevel så insistere de på at de ikke vil åbne protokollen mellem PC og scop, så man kan komme til at lave noget som virker.

Sagt på en anden måde: Man bliver som læser i dette forum nødt til at sætte sig ind i den konkrete problematik før man blot affejer det som Microsoft mobberi og brok.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere